Bijesni Audi na mjestu za invalide je službeni auto šefa državnog gubitaša

Bijesni Audi na mjestu za invalide je službeni auto šefa državnog gubitaša
Foto: Čitatelj Indexa

LUKSUZNI Audi A6 S Line koji je predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač parkirao na mjestu za invalide je njegov službeni automobil, što nam je potvrdio sam Popijač.

>> Pogledajte kako šef državnog gubitaša parkira bijesni Audi na mjesto za invalide

"Točno je da je to automobil kojim sam ja upravljao. Jučer oko 15 sati i danas oko 14 sati sam se na nekoliko minuta zaustavio na parkiralištu Prodajnog centra Fokus zbog preuzimanja materijala. Radi toga se ispričavam i iskreno žalim ako sam svojim postupkom nekome uskratio mogućnost parkiranja. Automobil je službeni", rekao je Popijač za Index.

Fotografije nam je poslao čitatelj Indexa, a snimljene su jučer i danas u Koledovčinoj ulici u Zagrebu.

Najomiljenija poslovna limuzina u Hrvatskoj

Ova linija Audija je najomiljenija poslovna limuzina u Hrvatskoj, a radi se o liniji redizajniranoj 2014. koja se zahvaljujući konzervativnom dizajnu uspješno zadržala na tržištu do dolaska potpuno nove generacije ove godine.

Ovakav Audi razvija od 190 do 272 konjskih snaga i stoji između 60.000 i 75.000 eura. Treba mu 7,9 sekundi do 100 km/h, dostiže maksimalnu brzinu od 221 km/h, a troši tek 6.0 l/100 km.

Izgubljenim novcem Petrokemija je mogla izgraditi još jednu tvornicu

Podsjetimo, vlada je u svibnju ove godine od banaka otkupila potraživanja prema Petrokemiji u iznosu od 450 milijuna kuna, nakon što je ta tvornica napravila gubitak iznad visine kapitala, zbog čega je trebala u stečaj.

U posljednjih dvadesetak godina, ta je tvornica tek povremeno imala pozitivne rezultate, a zbog golemih gubitaka izgubljene su milijarde - točnije 2,5 milijarde kuna. Tim novcem mogla je biti izgrađena još jedna takva tvornica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara