Biljana Plavšić o presudi Mladiću: Ovdje nema ni pravde ni istine

Biljana Plavšić o presudi Mladiću: Ovdje nema ni pravde ni istine

Screenshot, foto: RTS.rs, Hina, Index

NEKADAŠNJA predsjednica Republike Srpske, također osuđena u Haagu zbog ratnih zločina, Biljana Plavšić šokirana je presudom Ratku Mladiću.

"Šokirana sam činjenicom da takva jedna institucija ignorira pravdu i istinu. Nisam protiv toga da se kriminalcima sudi, ali ovdje nema ni pravde ni istine", rekla je Biljana Plavšić u telefonskom razgovoru za France Presse dodajući kako "poznavajući rad Tribunala, ništa drugo nije ni očekivala". Plavšić trenutno živi u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Biljana Plavšić bila je optužena za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima, a Haaškom sudu se dobrovoljno predala 10. siječnja 2001. godine.

Godinu dana kasnije priznala je krivnju za progon Muslimana i Hrvata u 37 općina u Bosni i Hercegovina, a zauzvrat joj je Tužiteljstvo smanjilo optužnicu, pisali su srpski mediji. Osuđena je na 11 godina zatvora, a odslužila je nešto više od osam godina zatvora, što je oko dvije trećine kazne koja joj je bila izrečena te je 27. listopada 2009. puštena na slobodu.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ratka Mladića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ratko Mladić.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara