"Biti na hrvatskim trgovima i ulicama u subotu, znači ne pristati biti rob"

"Biti na hrvatskim trgovima i ulicama u subotu, znači ne pristati biti rob"

Foto: AFP

HRVATSKI laburisti su proglasom podržali prosvjed "pokreta 15.10" koji će se ove subote u 18 sati održati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i na još mnogim trgovima i ulicama diljem svijeta. Proglas Hrvatskih laburista "Ako se poštujete, priključite se prosvjednicima" prenosimo u cijelosti:

Biti u subotu s "Pokretom 15.10." znači misliti za sebe. Biti u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića znači misliti na budućnost vlastite djece. Biti u subotu u Zagrebu, Splitu, Puli, Rijeci... i demonstrirati protiv podivljalog neoliberalnog kapitalizma znači misliti na sudbinu svojih unuka. Dio hrabrog i odgovornog svijeta postajemo ne po tome što su tobožnje elite završile pregovore s EU već po tome što su hrvatski građani prepoznali globalni "Pokret 99 posto" (obespravljenih, iskorištavanih, potlačenih, potplaćenih, gladnih...).

Suprotstavite se i vi nepravednoj činjenici da jedan posto stanovnika posjeduje više bogatstva od preostalih 99 posto! Suprotstavite se gramzivosti korporacija i banaka koje su svijet bacile u bijedu! Suprotstavite se tome da pohlepni i sebeljubivi političari služe kapitalistima a ne vama koji ste ih izabrali!

"Ne dolazimo kao pripadnici stranke"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupovi na hrvatskim trgovima i ulicama ne smiju biti u predizbornoj funkciji, kao što, uostalom, izbori ne smiju služiti samo zato da bi se zarotirali političari već da bi se mijenjale loše politike.

Hrvatski laburisti će se s radošću i osobitim ponosom pojaviti na prosvjedima ne kao pripadnici stranke već kao građani kojima je dosta sve nečovječnijeg neoliberalnog kapitalizma, kao građani koji vape za pravednom raspodjelom bogatstva. No, nećemo samo vapiti, mi ćemo i djelovati. S vama. Uz vas.

Biti na hrvatskim trgovima i ulicama u subotu 15. listopada znači poštovati sebe i svoj rad, znači skrbiti za svoju budućnost, boriti se za pravdu i dostojanstvo, znači ne pristati biti rob.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara