Bivša ministrica obrane: Kolinda je definitivno neupućena, zaletjela se

Bivša ministrica obrane: Kolinda je definitivno neupućena, zaletjela se

Foto: FAH

MINISTAR obrane Krstičević dao je ostavku.

Krstičevićevu ostavku komentirala je i bivša ministrica obrane, Željka Antunović:

Neupućena predsjednica


"S moje strane divljenje svima koji su gasili požare. Imam ponešto iskustava i u kontekstu otežavanja požara što se tiče bure, treba reći da bura gotovo onemogućava ovakve velike razmjere gašenja požara. Nitko pa ni političari nemaju pravo bilo koga prozivati jer mislim da je odrađen čudesan posao bez obzira na štete koje postoje. U kontekstu mog stava i odnosa prema požarima i ljudima koji su ga gasili, mislim da je predsjednica definitivno neupućena i izrekla je nešto što nije trebala i što neće pomoći boljem uspostavljanju sustava koji nije idealan, ali ipak funkcionira. Meni je jako žao ako Krstičević ustraje na ostavci. U ovih godinu da na je napravio puno na stabilizaiciji sustava i depolitizaciji i trudio se da se radi profesionalno a ne politikantski'', rekla je za N1.

Kaže kako se vojsci ne može prigovoriti.

Vojska je zadužena za obranu i teritorijalni integritet Hrvatske, a u krizama uskače u pomoć. Jučer sam slušala ispravno tumačenje korištenja vojske. Vojska nije vatrogasna služba osim kanadera. Ona priskače i pomaže u gašenju požara na ona mjesta gdje je vatra ugašena i treba čuvati da ne plane ponovno'', rekla je.

Zaletjela se


Antunović je komentirala reakciju predsjednice Grabar Kitarović koja je odbila ostavku ministra Krstičevića.

"Drago mi je čuti da ona to ne prihvaća i nadam se da će Krstičević povući svoju ostavku. To da li će se tražiti krivac ili odgovornost - ja na to ne bih gledala na ovaj način. Vatra je tragedija koja u onakvim uvjetima doista je teško. Bila sam na mnogim požarištima i vidjela da ti ljudi ne mogu ništa. Kanaderi mogu pomoći, ali kad oni ne lete tu se ne može ništa. Drago mi je da je uvidjela da se malo zaletjela. Ovu akciju treba pohvaliti a ne tražiti krivca'', rekla je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara