Bivša ministrica pravosuđa krši zakon o prebivalištu?

PREDSJEDNICA DC-a Vesna Škare-Ožbolt prijavljena je na adresi u Velikoj Gorici, dok zapravo živi u Zagrebu u Branimirovoj ulici te se na taj način, kako je objavio Večernji list, koristi blagodatima Velike Gorice, plaćajući 12 posto prireza umjesto 18 posto zagrebačkog prireza, budući da joj je prebivalište prijavljeno u Velikoj Gorici.

Time je bivša ministrica pravosuđa, predsjednica DC-a i velikogoričkog Gradskog vijeća prekršila Zakon o prebivalištu i boravištu građana, što je kažnjivo novčanom kaznom od 100 do 200 kuna, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije za Večernji list.

U razgovoru za Index, Škare-Ožbolt gore navedeno je nazvala "jeftinim političkim podmetanjima", priznavši ipak kako je istina da ima prijavljeno prebivalište u Velikog Gorici, dok zapravo živi u Zagrebu.

"Istina je da sam prijavljena u Velikoj Gorici u ulici Cvjetno naselje 1., no moja djeca idu u školu u Zagrebu, a ja pola radnog i životnog vremena provodim u Zagrebu, pola u Velikoj Gorici. Istina je da sam Velikogoričanima najavila kako je ova godina moja prijelazna godina, no još uvijek nisam uspjela riješiti složeno stambeno pitanje. No, naša namjera jeste kupiti stan ili kuću u Velikoj Gorici." - kazala je u razgovoru za Index Škare-Ožbolt.

Upitana o stanu samohranog oca petero djece čiji je stan trebala kupiti te zašto kupnja istoga nije realizirana, predsjednica DC-a odgovara kako je vlasnik stana raskinuo predugovor o kupnji stana budući da ga ona nije htjela kupiti odmah: "Nemam toliko novca da bih od gotovine mogla kupiti stan!" - objašnjava Škare-Ožbolt, koja kupnju stana namjerava realizirati dizanjem kredita.

"Ta je priča o mom stambenom pitanju već odavno poznata, pitam se samo otkud je sada lansirana, nakon što sam jučer postavila pitanje tko je četvrti ortak i nakon što sam neke prozvala zbog korupcije" - nastavlja Škare-Ožbolt.

Predsjednica DC-a na jučerašnjoj je sjednici Sabora koja je započela "aktualnim prijepodnevom", podsjećamo, premijera Ivu Sanadera upitala zna li tko je navodni četvrti ortak u tom "slučaju Brodosplit", za kojega mediji kažu da je visoko pozicioniran u aktualnoj vlasti.

Bivša ministrica pravosuđa osvrnula se i na ministra financija Ivana Šukera, koji također, prema njezinim riječima, kao i ona, živi na relaciji Velika Gorica - Zagreb. 

"Ovo su Šukerova podmetanja, koji je podstanar kod svojih roditelja i on koristi blagodati podstanarskog života i poreza, dok ja na porez i blagodati nisam koncentrirana. U Velikoj Gorici provodim više vremena nego Šuker." - zaključuje Škare-Ožbolt, dodavši kako će Velikogoričanima pravovremeno najaviti svoje doseljenje u taj grad.

Vesna Škare-Ožbolt najprije je bila prijavljena kao podstanarka kod samohranog oca petero djece na adresi Cvjetno naselje 19, čiji je stan trebala i kupiti dok nije raskinut predugovor o kupnji, a zatim je prihavila novo prebivalište u Cvjetnom naselju 1. Uoči ponovljenih velikogoričkih izbora Škare-Ožbolt je prebivalište u Velikoj Gorici prijavila kako bi se mogla kandidirati na izborima.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara