Bivša žena Vase Brkića: Nisam njegova žrtva, nego žrtva državnih tijela

Bivša žena Vase Brkića: Nisam njegova žrtva, nego žrtva državnih tijela
Foto: Pixsell/Petar Glebov

BIVŠA supruga Milijana Vase Brkića Karmen Brkić oglasila se u javnosti drugi put od izbijanja nove afere zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika sabora. 

I ovaj put stala je u obranu Brkića. 

Opet stala u obranu Vase Brkića, kaže da nije njegova žrtva, nego žrtva državnih institucija

Kao svjedokinja i oštećenica, Karmen Brkić pozvana je na davanje iskaza u tužiteljstvu. Zbog objave transkripta iz tajnog istraživanja putem svoje odvjetnice obratila se Državnom odvjetništvu.

Glavnog državnog odvjetnika i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku, javlja Nova TV, Karmen Brkić moli za žuran postupak te da utvrde jesu li postupanja državnih odvjetnika bila u skladu sa zakonom. Sumnja, naime, da je netko iz sustava počinio kazneno djelo i odao službenu tajnu.

"Ovakvim protuzakonitim plasiranjem u odabrane medije navodnih podataka iz istraživanja koje je inače proglašeno tajnim moja je stranka postala žrtvom državnih tijela koje provode tu protuzakonitu rabotu, a ne žrtvom svoga bivšeg supruga, kao što se to pogrešno želi prikazati, na što je se ovakvim protuzakonitim postupcima pokušava prisiliti, iako se ona ni u jednom trenutku tako nije osjećala niti se sada osjeća'', rekla je Ivka Jukić Pavelić, odvjetnica Karmen Brkić.

Tvrdi da su objavljeni "kreirani podaci" i da je izvrgnuta javnom sramoćenju

Objavljeni su, tvrdi odvjetnica, kreirani podaci, a Karmen Brkić izvrgnuta je javnom sramoćenju.

"Kako bi je se pokušalo prisiliti, odnosno uvjetovati joj da prihvati status žrtve koji joj je već nuđen i optuži svoga bivšeg supruga, za što ona smatra, kako se već javno i očitovala, da nema nijedan razlog za to. Ni u jednom trenutku braka, razvoda, ni nakon njega nije osjećala bilo kakvu prijetnju od bivšeg supruga", kaže Pavelić.

Medijskim pritiskom da okrivi svog bivšeg supruga, kaže, povrijeđena su njezina ljudska, ženska i majčinska prava, a u svrhu političkih razračunavanja.

Iz DORH-a su za Novu TV odgovorili na te navode. 

Oglasili se DORH i ministar Božinović

"Po objavi teksta u tjedniku Nacional provedeni su preliminarni izvidi u okviru Državnog odvjetništva te će nadležno Državno odvjetništvo nastaviti poduzimati radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do objave podataka iz tajnog istraživanja budući da je tajnost istraživanja i određena iz razloga zaštite informacija koje se odnose na privatan život'', odgovorili su. Kažu da će provjeriti i navode Karmen Brkić čim dobiju njezin dopis. 

O svemu se oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Ne smijem komentirati postupke koji su u tijeku, prema tome, na to nemam komentar. Državno odvjetništvo u suradnji i koordinaciji s policijom poduzima sve radnje. Može poduzeti i dodatne aktivnosti i mjere i radnje za koje smatra da su potrebne'', rekao je Božinović.

Na pitanje odaje li on osobno te informacije, odgovorio je: "A kako bih ja to mogao znati? Dakle, ministar nije taj koji sudjeluje na bilo koji način u postupcima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara