Bivši operativac CIA-e: Hitler je lažirao suicid, pa pobjegao u egzotične krajeve

Bivši operativac CIA-e: Hitler je lažirao suicid, pa pobjegao u egzotične krajeve

Screenshot: YouTube

BIVŠI dugogodišnji operativac američke obavještajne službe CIA-e, a današnji obavještajno-sigurnosni analitičar za CNN Bob Baer, u dokumentarcu koji se prikazuje na History Channelu iznio je novu teoriju o smrti nacističkog vođe Adolfa Hitlera. On tvrdi kako dokumenti, koje je FBI deklasificirao 2014. godine, sugeriraju kako je Hitler lažirao vlastito samoubojstvo u berlinskom bunkeru te da je potom pobjegao avionom na Kanarske otoke ili u Grčku, a zatim u Argentinu.

Kako tvrdi Bauer, novi dokumenti koje je objavio FBI pokazuju kako su istražitelji prije 70-ak godina ozbiljno sumnjali u općeprihvaćenu verziju o Hitlerovu samoubojstvu koje je navodno počinio 30. travnja 1945.

U dokumentarnom filmu naziva "Hunting Hitler" tvrdi kako nije bilo svjedoka Hitlerovog samoubojstva te da njegov leš nije nitko vidio. Tim stručnjaka, među kojima je i ugledni američki pravnik John Cencich (nekadašnji vodeći istražitelj Haškog tribunala, šef tima u slučaju protiv Miloševića), stoga zaključuje da je razumno vjerovati da je Hitler lažirao svoju sprt i dan nakon što je po posljednjih put viđen u javnosti pobjegao s berlinskog aerodroma Tempelhofa.

"Službena priča je lažna. Pogledate li dokumente FBI-a, oni dovode do potpuno nove istrage. Mi provjeravamo povijest, povijest za koju smo mislili da je sa sigurnošću utvrdila da je Hitler umro u bunkeru. I što dublje kopamo, sve mi je jasnije da ne postoje nikakve činjenice za takvu tvrdnju", tvrdi Bauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dokumentu se navodi i da američki vojni dužnosnici u Njemačkoj nisu locirali Hitlerovo tijelo te da nemaju pouzdanih dokaza da je Hitler mrtav.

Podmetnuo lažno tijelo?

Stručnjaci tvrde kako je Hitler vrlo lako mogao podmetnuti lažno tijelo, koje su u vrtu Reichstaga tada pronašli Sovjeti. Također vjeruju kako je taj leš pripadao čovjeku 13 centimetara nižem od Hitlera te da je njegova lubanja bila manja od one nacističkog vođe.

"Godine 1945. sudjelovao sam u tajnim građevinskim radovima unutar samostana na Samosu. Morao sam prokapati tajne tunele i prostorije za Nijemce koji su ovdje došli. Da, to su bili nacisti, a jedan od tih ljudi bio je i Adolf Hitler. Evo, tu je stajao, nije imao brkove. To je bilo u svibnju 1945. godine. Da je doista riječ o Hitleru, shvatio sam po avionu kojim je doletio, a koji sam vidio kada sam išao raditi u jedan drugi grad. Sletio je na polje, a vlasnik mi je kazao da je njime doletjelo pet Nijemaca", rekao je navodni svjedok Hitlerovog bijega, grčki građevinski radnik John Cencich.

Iz svega je izvukao zaključak kako je upitno Hitlerovo samoubojstvo.

Kontroverzna teorija koja se iznosi u dokumentarcu navodi da je Hitler zatim avionom odletio na Tenerife, odakle je podmornicom otplovio u Argentinu, tadašnje utočište mnogih nacista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara