Biznisi od države nisu dobili "pomoć", nego samo dio otetog novca nazad

Biznisi od države nisu dobili "pomoć", nego samo dio otetog novca nazad
Foto: Index

PARAZITI i parazitske udruge će vam ovih dana nabrajati tko je sve "od države uzeo novac" pa će navoditi sve, od Coca-Cole, Ikee, Zare, McDonald'sa. I tvrdit će da to kao znači da, eto, svi uzimaju novac od države.

No to je priča koja može proći samo kod idiota, koji ne razumiju osnove matematike, i parazita, koji su naprosto smeće bez integriteta pa istina i laž kao kategorije ne postoje, samo narativi koji opravdavaju njihovo uzaludno, žalosno i tragično postojanje.

Taj novac su tvrtke kroz poreze dale državi, sad imaju priliku spasiti dio tog novca od iste te države

To nije "pomoć države" niti "novac države", to je novac koji su kroz poreze državi dali Coca-Cola, Ikea, Zara i McDonald's i sada imaju priliku dio svog novca spasiti od iste te države.

Jedina bitna računica je ova: koliko novca ste u proračun uplatili, koliko ste spasili nazad. Sve dok ste u proračun više uplatili ili radom doprinijeli (npr. medicinske sestre) nego što ste si povukli nazad, vi ste oni koji hrane ostatak parazitske i korumpirane države. Sve dok proračun sišete više nego što u njega uplatite ili radom doprinesete, vi ste parazit.

Draže nam je hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego parazite

I Index je jedna od firmi koje su zatražile državu da nam zbog korone vrate naš novac od poreza nazad, i napravili bismo to svaki put. Porez u Hrvatskoj je krađa. Naš novac troši se na financiranje kriminala, namještenih javnih nabava, uhljebarina i poticaja za lijenost i nekonkurentnost. Što više svog novca uspijemo spasiti, to bolje.

Ne, Ribiću i gongovci, to nas ne čini istima kao što ste vi. Da smo isti, ubio bih se. To samo znači da nam je draže vlastitim novcem hraniti naše obitelji ili obitelji naših radnika nego vaše. U ovom slučaju taj novac zaista i odlazi na radnike, ali da odlazi i na šampanjce i Bentleyje, ma i da ga zapalimo ili s njim obrišemo guzice, i dalje je neusporedivo poštenije i kvalitetnije potrošen nego da hrani vas. Jer smo ga, naprosto, sami zaradili. To je naš novac. I kad ga damo državi, a država nam ga vrati kroz "potpore", to je i dalje naš novac. Pojam koji ne možete shvatiti jer sami novac nikad niste zaradili.

Nijedan poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače

Čim se porezima prestanu financirati ribići, gongovi, crkve, i ostali lopovi i paraziti, čim se ukinu svi parafiskalni nameti i prepolove porezi, nema problema, država nam ne treba vraćati naš novac kroz nikakve mjere. Niti jedan pravi poduzetnik od države ne želi ništa osim da nam se skine s grbače. Gongovi i ribići, skinite nam se s kurca i ostavite naš novac na miru pa nitko neće morati tražiti državu da nam naš novac vrati zbog korone.

Sve dok nam više od pola našeg novca otimate, dobro jebeno jutro da ćemo si ga pred vama spasiti koliko god možemo. Do brutalnog rezanja svih davanja ili, vjerojatnije, do totalnog raspada.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara