Bjegunac iz sisačkog zatvora s prijateljem oteo maloljetnicu, prije otmice je bila silovana i opljačkana

Bjegunac iz sisačkog zatvora s prijateljem oteo maloljetnicu, prije otmice je bila silovana i opljačkana

Foto: Facebook

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića i njegovog prijatelja Ivana Dejanovića koji su ponedjeljak uhićeni na području Malinske.

Damir Šišaković s tim je prijateljem uhićen 11. srpnja na šumskom putu kod Žgombića, blizu Malinske. Iz sisačkog zatvora, gdje je služio jednogodišnju kaznu zbog razbojstva u kladionici, pobjegao je u noći s 9. na 10. srpnja, i to, po neslužbenim informacijama, tako što je klupicom iz ćelije raširio rešetke na prozoru te s njega skočio.

Kako stoji u priopćenju DORH-a, dvojicu muškaraca sumnjiči se za otmicu i razbojstvo, dok se jednog tereti i za silovanje maloljetnice. Nakon silovanja maloljetnice koju su oteli, automobilom su je prevezli do bankomata i pod prijetnjom pištoljem je natjerali da podigne novac.

"Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u večernjim satima 12. srpnja 2016. ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1982. i 1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 3. KZ-a od kojih jednog uhićenika i zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 154. stavak 2. u svezi stavka 1. točka 2. te članka 153. stavak 1. i članka 152. stavak 1. KZ-a. (13. 7. 2016.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Silovali je, a zatim opljačkali

Postoji osnovana sumnja da su na području otoka Krka, nakon što je jedan od uhićenika počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu maloljetnice, obojica je protiv njezine volje automobilom odvezla do bankomata te joj zaprijetili pištoljem kako bi im podigla novac i predala im ga, što je ona u strahu i učinila.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je protiv obojice okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a), dok je drugi okrivljenik sproveden u zatvor iz kojeg je pobjegao", stoji u priopćenju DORH-a.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara