Bjesne požari u Portugalu i Italiji, gori blizu Rima

Bjesne požari u Portugalu i Italiji, gori blizu Rima

Foto: Hina

MJESEC dana nakon najpogibeljnijeg šumskog požara u nedavnoj povijesti Portugala, gotovo 2800 vatrogasaca borilo se večeras s nekoliko žarišta na sjevernom i središnjem dijelu zemlje, dok se talijanski vatrogasci bore s više od tisuću požara širom zemlje.

Najveći požar u Portugalu gasilo 500 vatrogasaca

Najjači požar u Portugalu harao je oko mjesta Alijo, blizu Vile Real, a gasilo ga je 500 vojnika. Požar koji je izbio u nedjelju rano ujutro i činilo se da slabi, dobio je na jačini popodne, potaknut vjetrom i vrućinom.

"Vatra je izvan kontrole, aktivne fronte su sve brojnije", izjavio je načelnik Alija Carlos Magalhaes. "Vatrogasci su iscrpljeni", dodao je on upućujući "poziv u pomoć čitavoj zemlji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uspjet ćemo savladati požar ali to neće biti tako skoro", kazala je glasnogovornica civilne zaštite dodajući da je deset vatrogasaca ozlijeđeno, što zbog udisanja dima što zbog opeklina.

U Italiji gori u blizini Rima

S vatrom se bori i Italija u kojoj bjesni više od tisuću požara, uključujući tri koja su izbila u blizini Rima.

"Stanje je vrlo ozbiljno.. Rim ne smije ostati prepušten sam sebi pred ovom katastrofom", rekla je gradonačelnica Virginia Raggi koja je posjetila mjesta pogođena požarom.

Vatrogasci kažu da se bore s požarima na 280 mjesta u regiji Lazio, 250 u Kampaniji, 150 u Toskani, na 110 mjesta u Kalabriji te 100 u Apuliji.

Kanader je intervenirao danas 31 put, objavila je civilna zaštita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara