Blair i Gorbačov na proslavi 140. obljetnice SPD-a

BRITANSKI premijer Tony Blair, bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov i niz socijaldemokratskih predsjednika vlada iz Europe doputovat će u četvrtak u Berlin na proslavu 140. obljetnice osnutka Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD).

Premijer Blair trebao bi se u sklopu proslave susresti s njemačkim kancelarom i predsjednikom SPD-a Gerhardom Schroederom te drugim europskim čelnicima lijevog centra, objavio je Downing Street.

Proslavi obljetnice SPD-a nazočit će između ostalih i švedski premijer Goeran Persson, rumunjski premijer Adrian Nastase i češki premijer Vladimir Špidla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Berlin će doputovati i prvi tajnik francuske socijalističke stranke Francois Hollande.

Na marginama proslave, njemački kancelar sastat će se sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem te poljskim premijerom Leszekom Millerom, rekao je u srijedu glasnogovornik njemačke vlade.

Očekuje se da će na proslavu stići tridesetak predsjednika socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka Europe. Hrvatsku Socijaldemokratsku partiju (SDP) predstavljat će njezin predsjednik i predsjednik Vlade Ivica Račan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara