Blair traži ispriku BBC-ja; Hutton naredio istragu o curenju informacija "The Sunu"

BRITANSKI premijer Tony Blair u četvrtak je ponovno zatražio ispriku BBCja, nakon objavljivanja izvješća suca istražitelja lorda Briana Huttona o samoubojstvu stručnjaka za oružje Davida Kellyja, čime su on i vlada oslobođeni optužbi da su "napuhali" izvješće o iračkom naoružanju.

"Još uvijek želimo ispriku. BBC se treba ispričati jer je širio lažne tvrdnje", rekao je glasnogovornik Tonyja Blaira, dodavši da "premijer smatra kako je njegov integritet doveden u pitanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvješće suca istražitelja Huttona objavljeno u srijedu je zaključilo da vlada nije - kako je to tvrdio novinar BBC-ja Andrew Gilligan - namjerno "napuhala" izvješće o iračkom naoružanju kako bi opravdala rat u Iraku.

Istovremeno je sudac Hutton naredio "hitnu istragu" o tome kako je njegovo izvješće procurilo prije objavljivanja listu "The Sun".

"Lord Hutton je naredio hitnu istragu o oklonostima u kojima su kopije njegovog izvješća predane različitim stranama u utorak prije njegovog službenog objavljivanja u srijedu", navodi se u priopćenju suca istražitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara