Blair "uvjeren" da će biti usvojena nova rezolucija o Iraku

BRITANSKI premijer Tony Blair izjavio je da unatoč uništenju zabranjenih raketa al-Samoud 2 Irak i dalje krši rezolucije UN-a jer Sadam Husein ´mora uništiti sve svoje kemijsko i biološko oružje´.

Blair je i dalje ´uvjeren´ da će biti usvojena nova rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a o Iraku kojom će se otvoriti put za pokretanje rata protiv Bagdada, izjavio je u srijedu jedan od njegovih glasnogovornika.

Glasnogovornik je dao tu izjavu nakon susreta između Blaira i ruskog ministra vanjskih poslova Igora Ivanova u Londonu koji je trajao 50 minuta.

´I dalje želimo da se glasa o drugoj rezoluciji u pravi trenutak i nastavit ćemo raditi na tome, a i dalje smo uvjereni da će ona biti usvojena´, kazao je glasnogovornik.

On je priznao da ´Rusi imaju drukčije stajalište o tome kako prisiliti Irak da se pokori, ali se slažu da je potrebno da se pokori´.

Upitan hoće li Britanija sudjelovati u vojnoj operaciji protiv Iraka ako bude stavljen veto od strane više od jedne zemlje članice Vijeća sigurnosti, Blairov glasnogovornik je rekao kako je uvjeren da do tog scenarija neće doći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara