Blokirani žestoko napali SDP

Blokirani žestoko napali SDP

Foto: Žarko Bašić/ Pixsell

UDRUGA Blokirani žestoko je napala SDP. Povod je jutrošnja konferencija Davora Bernardića i Peđe Grbina.

"Kao što smo ukinuli javne ovršitelje, smanjili zatezne kamate, riješili problem švicarca, ukinuli pravo vjerovnicima na naplatu opomena, tako i sada nudimo rješenje za problem blokiranih građana", istaknuo je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da predlažu deblokadu građana kroz skraćeni postupak osobne nagodbe, pravedan i brz sustav naplate i ukidanje kamatarenja građana te velikih i nepotrebnih troškova naplate duga. "Treba se provesti skraćeni postupak osobne nagodbe koji mora olakšati, ubrzati i pojeftiniti postupak za dužnika", kazao je Bernardić.

No, iz Udruge Blokirani poslali su žestoko priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Reagiranje Udruge Blokirani na niz senzacionalističkih i netočnih činjenica SDP-a, objavljenih tijekom tiskovne konferencije Davora Bernardića i Peđe Grbina, od 24. 4. 2018., a pod tematskim nazivom “Prijedlog rješenja za blokirane građane”.

Reagiranjem želimo ispraviti niz netočnih teza koje SDP koristi za plasiranje neozbiljnih teza u političke svrhe.

"Problem ovrha eksplodirao je baš u vrijeme SDP-ove vlade"

Upozoravamo da je problem ovrha i blokiranih građana eksplodirao upravo u vrijeme SDP vlade Zorana Milanovića (na čelu države od 23. 12. 2011. do 22. 1. 2016.).
 
Da za krizu blokiranih najveću odgovornost, između ostalih, nose SDP-ovi ministri financija i pravosuđa, Linić i Miljanić.

2011. godine dug kućanstava u Hrvatskoj još praktično ne postoji. Vlast preuzima SDP, i vlada sve do 2016.

Činjenice:

– U Hrvatskoj kućanstva pošteno plaćaju svoje račune i kredite. Tek je 25.000 blokiranih i samozaposlenih obrtnika i malih samostalnih trgovačkih radnji “dužno” 6 milijardi kuna, što je i logično jer svjetska ekonomska kriza gasi tržišta.

Dok je Europa svoje malo poduzetništvo spasila, SDP ih je odlučio uništiti.
 
– Blokirano je praktično sve poduzetništvo u zemlji. Svi obveznici plaćanja poreza na dobit (jer kriza je i tržište ne funkcionira). Blokirano je čak 82.884 od ukupno 98.530 aktivnih posl. subjekata, a dužni su 37,56 milijarde kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tad “genijalci SDP-a”, Linić i Miljanić osmisle i provedu legalni financijski inženjering stoljeća.

2012.

Eksplozija blokiranog stanovništva, blokirano već 212.317 obitelji (kao direktna posljedica blokada obrta, tvrtki i trgovačkih radnji i osiromašivanja jer ljudi gube posao, kroz predstečajne ne naplaćuju ni plaće ni potraživanja).

2014.

Ukupan dug kućanstava već PRELAZI ukupan dug privrede, jer SDP (Linić) briše dug tajkunima kroz predstečajne, a 80 000 obrtnika i 40 000 malih firmi “seli” među blokirane koji nose dug obrta na teret obitelji i gube djedovinu.

Od tog datuma se Hrvatska više nije opravila!

Broj blokiranih kućanstava se više nije spuštao ispod 300 000 dok je njihov dug rastao za pola milijarde na mjesec i danas iznosi jedan državni proračun, čak 107 milijarde kn!

Koja Vlada RH je napravila takav apokaliptičan potez?

SDP!

Naravno uz podršku cijelog Sabora RH, čija odgovornost nije ništa manja!

Opačićkin projekt oprosta nije “spasio” njih 30.000 kako se Bernardić danas pohvalio, jer ni broj blokiranih, kao ni dug nije smanjen, naprotiv. Spin je poslužio da pokrije podatak da je SDP izbrisao tajkunima čak 119,5 milijardi kuna, a iskamatario kućanstva, eliminirao zastaru te otvorio prostor bankama da prodaju dugove agencijama za utjerivanje dugova.

Napomena: Svi podaci, objavljeni u reagiranju Udruge Blokirani su službeni podaci države (podaci FINA).

Vrijeme je, poštovani drugovi i gospodo za argumente.

Preuzmite odgovornost i prije nego sazovete tiskovnu, provjerite pokazatelje jer vi ste glavni uzrok problema", stoji u priopćenju Blokiranih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara