"Bolja polovica" očekuje vas u Galeriji VN

"Bolja polovica" očekuje vas u Galeriji VN

GALERIJA VN vas poziva na otvaranje skupne izložbe "Bolja polovica", u četvrtak 22. studenog, u 20 sati. “Projekt `Bolja polovica` zamišljen je kao izbor autora koji stvaraju u paru, nastupaju kao dvojac. Riječi, ideje i projekte potpisuju kao tandem. Katkad se radi o životnim partnerima, katkad prijateljskim ili tek poslovnim. Povijest nije prepuna autorskih tandema, ali jest njihovih tragova", napisala je kustosica Vlatka Kolarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisjetimo se, zanemarujući ovdje njihove poetske, stvaralačke i svjetonazorske razlike, samo nekih. U pisanju su rijetki poput Iljfa i Petrofa ili dramatičara Beaumonta i Fletchera. Tu su, nasumično pobrojani, samo neki; od Gilberta i Georgea, do Marine Abramović i Ulaya ili Christa i Jean-Claude, braće Coen, braće Wachowsky, Herzoga i de Meurona, Ilya i Emilije Kabakov, Steine i Woodyja Vasulke…", dodaje Kolarović.

"Svakom sudioniku ovog projekta zadano je da sam smisli na koji način doživljava ovu temu. I upute su, u skladu s nazivom, bile i neprecizne i polovične. Motiv polovice može se shvatiti i kao jedan dio para, jedan dio elemenata koji funkcioniraju u binarnoj suprotnosti - interakciji, nadopunjavanju, ironiziranju ili kao (bolji) dio elemenata koji uvijek dolaze u paru, pa čak i kao interaktivna igra u kojoj se kao u igri Memory mora pronaći identičan par, slika. Svakome bi bilo jasno da će nakon ovakvih uputa radovi biti posve neočekivani. I doista jesu", piše Kolarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara