"Bolja polovica" očekuje vas u Galeriji VN

GALERIJA VN vas poziva na otvaranje skupne izložbe "Bolja polovica", u četvrtak 22. studenog, u 20 sati. “Projekt `Bolja polovica` zamišljen je kao izbor autora koji stvaraju u paru, nastupaju kao dvojac. Riječi, ideje i projekte potpisuju kao tandem. Katkad se radi o životnim partnerima, katkad prijateljskim ili tek poslovnim. Povijest nije prepuna autorskih tandema, ali jest njihovih tragova", napisala je kustosica Vlatka Kolarović.

"Prisjetimo se, zanemarujući ovdje njihove poetske, stvaralačke i svjetonazorske razlike, samo nekih. U pisanju su rijetki poput Iljfa i Petrofa ili dramatičara Beaumonta i Fletchera. Tu su, nasumično pobrojani, samo neki; od Gilberta i Georgea, do Marine Abramović i Ulaya ili Christa i Jean-Claude, braće Coen, braće Wachowsky, Herzoga i de Meurona, Ilya i Emilije Kabakov, Steine i Woodyja Vasulke…", dodaje Kolarović.

"Svakom sudioniku ovog projekta zadano je da sam smisli na koji način doživljava ovu temu. I upute su, u skladu s nazivom, bile i neprecizne i polovične. Motiv polovice može se shvatiti i kao jedan dio para, jedan dio elemenata koji funkcioniraju u binarnoj suprotnosti - interakciji, nadopunjavanju, ironiziranju ili kao (bolji) dio elemenata koji uvijek dolaze u paru, pa čak i kao interaktivna igra u kojoj se kao u igri Memory mora pronaći identičan par, slika. Svakome bi bilo jasno da će nakon ovakvih uputa radovi biti posve neočekivani. I doista jesu", piše Kolarović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara