Bolković: Očekivana potpora HDZ-a projektu "Brijuni-Rivijera"

PREDSJEDNIK pulskoga Gradskog vijeća i nezavisni vijećnik Livio Bolković na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako je potpora HDZa projektu "BrijuniRivijera" bila očekivana te kako je "najnovijim izljevima ljubavi između HDZ-a i IDSa vidljivo da potpora saborskog zastupnika Furia Radina HDZ-ovoj Vladi nije bila slučajna i bez dogovora s vrhom IDS-a.

"To je konačan dokaz da smo postali prava banana-država u kojoj vladajući HDZ podupire IDS-ov projekt bez znanja i odluke općinskih i gradskih vijeća", rekao je Livio Bolković koji je u listopadu prošle godine istupio iz SDP-a gdje je do tada obnašao dužnost predsjednika pulske organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima potpora pulskog SDP-a IDS-ovu kandidatu za predstavnika srpske manjine u Gradskom vijeću "neprimjeren je način kojim se pulski SDP dodvorava IDS-u u Istri i time postaje njegovom filijalom". SDP se, drži on, nekada borio za nezavisan položaj od HDZ-a u državi te IDS-a u Istri, a to više očito nije tako. Bolković stoga smatra kako je neprimjereno što srpska manjina nije sama odlučila tko će je predstavljati u Gradskome vijeću, već je to za nju učinio IDS.

"Time se ovi izbori nastoje maksimalno politizirati jer se želi srušiti vlast u Puli. Međutim odgovorno tvrdim da izborni rezultat neće bitno utjecati na njezinu stabilnost", poručio je Bolković.

Na današnjoj konferenciji za novinare izlazak iz SDP-a najavio je član Gradskog odbora stranke Dragan Sokolović koji je izrazio nezadovoljstvo što nije znao za odluku da će pulski SDP poduprijeti IDS-ova kandidata srpske manjine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara