Bolsonaro se drži plana putovanja unatoč infekciji pluća

Bolsonaro se drži plana putovanja unatoč infekciji pluća
Foto: EPA

BRAZILSKI predsjednik Jair Bolsonaro posjetio je jug zemlje nakon što je dan ranije otkrio javnosti da uzima antibiotike zbog plućne infekcije.

Bolsonaro je tri puta bio pozitivan na koronavirus, ali prema jednom izvoru liječnici koji su s njime na putovanju ne povezuju plućnu infekciju s covidom-19.

Provevši većinu srpnja u samoizolaciji u službenoj rezidenciji brazilskog predsjednika u Braziliji, Bolsonaro je u petak kazao da je njegov zadnji test na koronavirus bio negativan.

Bolsonaro je u tjednom obraćanju kazao da se osjeća slabo te da su testovi pokazali da ima infekciju.

"Upravo sam dao krv za pretragu. Znate, jučer sam bio malo slab, a čak su pronašli i malu infekciju. Sada sam na antibioticima. Nakon dvadeset dana u zatvorenom, imam druge probleme, imam plijesan u plućima", kazao je.

Koronavirus mu ima i žena

I njegova supruga Michelle Bolsonaro bila je pozitivna na testu za koronavirus, navodi se u priopćenju predsjedničke palače.

Ministar znanosti i tehnologije Marcos Pontes također je pozitivan na koronavirus te je peti ministar u brazilskoj vladi kojem je potvrđen SARS-CoV-2.

Usprkos infekciji Bolsonaro je posjetio države Bahia i Piaui te u petak Rio Grande do Sul.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara