Bomba oko vrata 18-godišnje Australke bila lažna

Bomba oko vrata 18-godišnje Australke bila lažna

Screenshot: Youtube

AUSTRALSKA policija javila je da je naprava koja je jučer postavljena oko vrata 18-godišnje Madeleine Pulver u elitnom predgrađu Sydneyja, Mosmanu, bila lažna bomba.

Okončana desetosatna drama u Sydneyju: Pirotehničari napokon skinuli eksploziv s djevojke

Specijalni timovi su proveli deset sati pokušavajući odvojiti vrlo uvjerljivu napravu s djevojke koja je ispričala da joj je istu stavio muškarac koji je provalio u luksuznu obiteljsku vilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naprava je bila vrlo, vrlo uvjerljiva. Stoga smo je morali ozbiljno uzeti u obzir dok nismo dokazali da se ne radi o eksplozivu", rekao je Mark Murdoch iz lokalne policije.

Za sumnjivu napravu bila je zataknuta poruka od dvije stranice u kojoj je pisalo da će eksplodirati ako djevojka nazove policiju. "Iako je poruka bila artikulirana i koherentna, nije sadržavala nikakve posebne zahtjeve", rečeno je u policiji, što je donekle otklonilo sumnje da se radilo o pokušaju ucjene.

Iako je su i Madeleine i njena obitelj naglasili da joj je napravu pričvrstio nepoznati maskirani muškarac, lokalni mediji pišu da ga je poznavala otprije. Mnogi detalji još nisu poznati zbog istrage koju policija provodi kako bi pronašla napadača. Obitelj Pulver je jedna od najbogatijih obitelji u Sydneyju, a Madeleinein otac je poznati biznismen koji se bavi softverom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara