Bošnjak Sulejman Tabaković- samostalni kandidat pet nacionalnih manjina

DIPLRANI pravnik Sulejman Tabaković za predstoje parlamentarne izbore kandidirao se kao samostalni kandidat za zastupnika nacionalnih manjina: albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine u Hrvatskom saboru.

"Kao pripadnik nacionalne manjine ne želim biti građanin drugog reda. Zato ću svojim radom u Saboru izmijeniti tu protuustavnu poziciju, jer sam za taj posao školovan, imam potrebno znanje i iskustvo rada u državnoj upravi što mi daje pravo da jamčim da to mogu i ostvariti", rekao je Tabaković na konferenciji za novinare.

Rekao je da u državnoj upravi radi 16 godina.

Upozorio je da su Bošnjaci, podijeljeni na Bošnjake i muslimane, hendikepirani kao ni jedna druga nacionalna manjina. Naime, ustvrdio je da su pozivom na izbore 2003. građani dobili listiće s upisanom nacionalnošću musliman, a Ministarstvo pravosuđa i DIP su na upit kako je došlo do toga kad su se u popisu stanovništva 2001. izjasnili kao Bošnjaci odgovorili da Bošnjaci i ostale manjine imaju rok do 8. studenoga da izmjene postojeće podatke. Zato Tabaković smatra da su u biračkim popisima podaci iz policijske evidencije, a ne iz popisa stanovništva.

Predložio je da se muslimanima koji nisu stigli promijeniti naziv u Bošnjak omogući da automatizmom glasaju kao nacionalna manjina Bošnjaka.

Tabaković je rekao da će se, kao hrvatski branitelj, zalagati i za provođenje braniteljskih prava i oni će mu, rekao je, biti "šesta nacionalna manjina"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara