RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Bourbon potvrdio signalne rakete, prijatelji: "Imaju par sati ili dižemo avion"

Bourbon potvrdio signalne rakete, prijatelji: "Imaju par sati ili dižemo avion"
Ilustracija, screenshot: YouTube, Facebok

KOMPANIJA Bourbon, vlasnik potonulog broda Bourbon Rhode kojim je upravljao hrvatski kapetan Dino Miškić koji je potom nestao, potvrdila je njegovoj supruzi Marijani Mikšić da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za Dinom i još šest članova posade. 

Vjeruje se da su signalne rakete ispaljene na području za koje se vjeruje da su tu mogli doplutati mornari s broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna.

Regionalni centar za spašavanje "odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak". Centar je također zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost. Područje bi u ovim trenucima trebao nadlijetati i avion koji traži nestale mornare.

U potragu bi se trebao uključiti još jedan francuski avion

"Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to-to" ispričala je za Morski.hr Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

Osim zrakoplova američke obalne straže Hercules C-130, kako doznaje Morski, u potragu bi se trebao uključiti i još jedan francuski zrakoplov.

Ni tu možda nije kraj kada je riječ o proširivanju potrage za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i još šest nestalih pomoraca.

Obitelj će novac iz kampanje iskoristiti za podizanje još jednog aviona. Prijateljica kapetana: "Dajemo im još par sati da ih nađu"

"Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za potragu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jedne iz Houstona. Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati. Ako ih ne pronađu - mi idemo", ispričala nam je Đurđa Vrljević Šarić.

Inače, za pokretanje privatne potrage u nešto više od 12 sati, koliko traje prikupljanje novca, skupljeno je gotovo 25 tisuća eura.

Novac za potragu možete donirati ovdje

Prijateljica: Idemo po njega

"Mi smo Dinov krizni stožer, zapravo mala ekipa velikog srca i ne možemo odustati od svog čovika. Idemo po njega, pa taman u veliki ocean. Imamo snage, ne odustajemo, iščekujemo u svakom trenutku dobre vijesti. Pokrenuli smo državu i svijet i idemo do Dina, on nas čeka", objašnjava Maja Sulje, prijateljica obitelji Dina Miškića, prenosi HRT.

Kolinda: Uključili su se i Amerikanci

Predsjednica je kazala kako se nastavlja potraga za pomorcima potonulog broda Bourbon Rhode.

"Prema mojim informacija, nije tu uključena samo Francuska, nego i neke druge države koje nam pomažu, traži se i preko satelita i preko dronova i slično, između ostaloga i SAD", izjavila je Grabar-Kitarović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara