Božićnice u Zagrebačkom holdingu idu do 4500 kuna, donosimo popis

Božićnice u Zagrebačkom holdingu idu do 4500 kuna, donosimo popis
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell, Index

ZAGREPČANI su doznali da će od veljače dobivati veće račune za odvoz smeća jer je Gradska skupština izglasala odluku o poskupljenju. Istovremeno iz gradskog proračuna koji pune stanovnici ovog grada trenutno odlaze milijuni kuna na božićnice i neoporezive nagrade u Gradu Zagrebu, Zagrebačkom holdingu te u dva izdvojena gradska društva, ZET-u i Zagrebačkom velesajmu.

Tako će ZET koji je bio vječiti gubitaš, ali je prvo polugodište ove godine završio u plusu, zahvaljujući povećanim subvencijama Grada, podijeliti nagrade za svojih 3500 zaposlenika. One iznose 3500 kuna, što znači da će samo na nagrade u ZET-u otići 12,25 milijuna kuna.

Zagrebački velesajam pak dijeli božićnice od 1250 kuna.

Zagrepčanima veći računi za odvoz smeća, a za nagrade Čistoći odlazi preko 5 milijuna kuna

Zagrebački holding, tvrtka koja je u 100-postotnom vlasništvu Grada Zagreba i sastoji se od 14 podružnica koje obavljaju djelatnosti nekadašnjih gradskih poduzeća, 8 trgovačkih društava te jedne ustanove (Gradske ljekarne Zagreb), ukupno ima 7500 zaposlenih, a svi će dobiti ili božićnicu ili nagradu.

Samo će na Čistoću otići 5,250.000 kuna jer ima 1500 zaposlenih, kako stoji na stranicama Holdinga, a dobit će neoporezivu nagradu povodom Božića u iznosu od 3500 kuna.

Djelatnici Zgh d.o.o. umjesto božićnice dobit će nagradu 3500 kuna kao 13. plaću. To su podružnice među kojima su osim Čistoće, još i Zagrebački holding, Arena Zagreb, Autobusni kolodvor, Gradska groblja, Gradska ljekarna Zagreb, Robni terminali Zagreb, Upravljanje nekretninama, Upravljanje projektima, Tržnice Zagreb, Vladimir Nazor, Zagrebparking, Zagrebačke ceste, Zagrebački digitalni grad, ZGOS, Zrinjevac.

Gradska plinara ima dva društva, jednom ide 4500, drugom 1250 kuna

Osim podružnica, Zagrebački holding u svom vlasništvu ima i jednu ustanovu, a to su Gradske ljekarne Zagreb, čiji će djelatnici također dobiti nagradu i to u iznosu od 2500 kuna.

Osim podružnica i jedne ustanove, Holding ima i svoja društva. Neka od njih dijele božićnice, a druga pak neoporezive nagrade.

Što se tiče društava Zagrebačkog holdinga, velika je razlika u Gradskoj plinari Zagreb koja je podijeljena na dva društva, GPZ d.o.o. i GPZ – Opskrba d.o.o. Djelatnici GPZ-a bolje će proći. Oni će dobiti 13. plaću, odnosno nagradu u iznosu od 4500 kuna, dok će djelatnici GPZ-a Opskrba dobiti božićnicu od 1250 kuna.

AGM knjižare su također društvo koje spada pod ZG Holding i dobit će nagradu u iznosu od 3500 kuna, a isto toliko će dobiti i zaposlenici Vodoopskrbe i odvodnje. Djelatnici društva Gradsko-stambeno komunalno gospodarstvo dobit će božićnicu od 2500 kuna.

U Gradu Zagrebu, odnosno gradskoj upravi također isplaćuju božićnice u iznosu od 1250 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara