Božo Petrov o Agrokoru: Ne pravim se svetim u toj priči

Božo Petrov o Agrokoru: Ne pravim se svetim u toj priči
Screenshot Nova TV

BOŽO Petrov rekao je kako se ne pravi svetim oko Agrokora.

U intervjuu za Novu TV, između ostalog, govorio je o knjizi Martine Dalić i aferi Hotmail.

Prenosimo transkript dijela intervjua:

Nedavno ste izjavili da je knjiga Martine Dalić beatifikacija, pokušaj beatifikacije. Pravite li se vi svetima u toj priči?

Ja se ne pravim svetim. Što se tiče knjige Martine Dalić, na sam naslov mogao sam samo puknuti od smija kada znam tko je stvarao ortački kapitalizam, a tko danas progovara u toj knjizi o rušenju ortačkog kapitalizma. Možete se samo nasmijati.

Možete li vi reći malo više o tim savjetnicima? Cijelo vrijeme ispada kao da niste znali. Mjesecima ste šutjeli, javnost se pitala tko je pisao Lex Agrokor. Bili ste tada u vladi, vidjeli ste da gospodin Ramljak stoji na onoj prvoj konferenciji za novinare s nekima od ljudi, vidjeli smo kasnije, koji su bili u tzv. grupi Borg.

Uopće objašnjavati nakon svega što smo izrekli i rekli, nema smisla. Ono što je najvažnije u cijeloj ovoj priči - mi smo pokrenuli Povjerenstvo za Agrokor u saboru, HDZ odnosno vladajući su ga isključili. Htjeli smo pokrenuti drugo povjerenstvo, istražno povjerenstvo u saboru za "hotmail" - HNS i HDZ uopće to nisu htjeli prihvatiti. Memoare može pisati svatko, može ih pisati na način koji god to želi, pisati unutra što god želi, ne snosi apsolutno nikakve sankcije za to, nema kaznenog djela. Doći pred istražno povjerenstvo, svjedočiti, taj svjedok je prisiljen govoriti istinu. Inače, za davanje lažnog iskaza slijedi kaznena sankcija. To vam je razlog zbog kojeg su ugasili povjerenstvo. Ja ih samo čekam na povjerenstvu.

Sada bi to moglo ići i na sud podigne li se optužnica. Vjerujete li da će tu doći do nekog pravosudnog epiloga?

Mislim da će gospodin Todorić imati priliku, kao i svaki optuženik u Hrvatskoj, vidjeti što mu se stavlja na teret i iznijeti svoju obranu.

Jeste li pročitali knjigu Martine Dalić?

Rekao sam da nisam, dovoljno mi je bilo vidjeti naslov. A što se tiče gospodina Todorića, ne znam bih li uopće bio zabrinut na njegovom mjestu. Vidim da u stilu Martine Dalić svi visokoprofilni optuženi političari imaju poprilično dobar tretman sudova.

Ne vjerujete u neovisnost pravosuđa?

Samo komentiram dosadašnju praksu. Rijetko tko je od njih na kraju završio u zatvoru.

Ipak trebate dati argumentirani komentar.

"Samo trebate pogledati analizu što se u Hrvatskoj događalo zadnjih 28 godina", rekao je Božo Petrov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara