Branitelji oboljeli od PTSP-a prozivaju Vladu zbog "građevinske mafije"

Branitelji oboljeli od PTSP-a prozivaju Vladu zbog "građevinske mafije"

U REDAKCIJU Indexa pristiglo je priopćenje Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, u kojem se zbog problema "građevinske mafije" proziva hrvatska Vlada.

Ogorčeni branitelji oboljeli od PTSP-a poručuju da zaslužuju malo više razumijevanja oko stambenog zbrinjavanja, te tvrde da potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor "nema prave informacije s terena Lijepe naše".

"Udruga je donijela odluku da javno progovori o gorućem problemu stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata. Napominjemo da branitelj kao pojedinac ne može ništa učiniti, a niti poduzeti bilo kakve korake kako bi se moglo prezentirati hrvatskoj javnosti stvarno činjenično stanje stanova koji su podijeljeni navodno kao uredni i bez nedodtataka." - navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Ante Batinović.

"Hrvatski branitelji često optužuju resorno ministarstvo MOBMS kako su oni krivci što su im predali neadekvatne stanove na korištenje, što nije točno, jer ono ih je zaprimilo i platilo APN-u kao potpuno ispravne. Dok se branitelji obraćaju raznim državnim institucijama, a oni ih prebacuju sa jednog ministarstva na drugo i napokon shvate da bi se trebali obratiti jednoj od Udruga proisteklih iz DR, a mi smo jedna od takvih Udruga koja djeluje po cijeloj Republici Hrvatskoj. Osobno smo se sastali sa državnim tajnikom MZOPUG-a, Aleksanderom Russom, koji nam je obećao bolju suradnju sa svim Udrugama proisteklim iz DR, ali je to ostalo samo na riječima." - stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obraćali smo se i direktoru APN-a gosp. Vladimiru Goattiu, ali na žalost, on je odgovorio da, misleći pritom na predsjednika naše Udruge, "samo gledamo svoj privatni interes" a ne interes drugih branitelja, te ga ovom putem pitamo šta se događa sa stanovima koji su napravljeni sa dosta nedostataka u Metkoviću, Opuzenu, Križevcima, Sisku, Donjem Miholjcu, Gospiću, Delnicama, Daruvaru, Ivanić Gradu, Krapini, Krapinskim Toplicama, Garešnici, Vinkovcima, Cestici i mnogi drugim gradovima?" - pitaju se u Udruzi..

"Napominjemo hrvatskoj javnosti da poslove za izgradnju stanova za stradalnike DR dobivaju tvrtke odnosno isti ljudi (koji često preko noći promijene samo naziv tvrtke) koji su i ranije gradili zgrade sa nizom nedostataka koje je potrebno sanirati praktično nakon useljenja. Apeliramo na ministricu. Marinu Matulović-Dropulić da poduzme potrebne korake da bi se spriječila daljnja diskriminacija branitelja, te da se riješe spomenuti slučajevi nekvalitetne gradnje. Isto tako pozivamo hrvatsku Vladu da se napokon uhvati u sukob sa građevinskom mafijom jer su već hrvatski branitelji na rubu tolerancije prema građevinskoj mafiji." - zaključuje se u priopćenju Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara