Braniteljima danas "sjelo" 1,96 milijarda kuna od Ine

Braniteljima danas "sjelo" 1,96 milijarda kuna od Ine

"VRIJEDNOST udjela u Fondu branitelja je 624,84 kune, a ta vrijednost od 12. travnja do 12. listopada 2008. povećana za 13,3 posto. Taj podatak govori da smo dobro upravljali te i dalje vjerujemo da se većina hrvatskih branitelja neće u ovom trenutku odlučiti da im Fond isplati udjele", ustvrdila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor dodajući kako je danas na račun Fonda hrvatskih branitelja uplaćeno 1,96 milijarda kuna nakon prodaje sedam posto braniteljskih dionica Ine mađarskom MOL-u. 

Mudrost i znanje

Potpredsjednica Kosor obratila se danas novinarima nakon sjednice Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja otkrivši kako je na sastanku razmatran i prijedlog fond-menadžera o strategiji ulaganja likvidnih sredstava braniteljskog Fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najmanje jednom na mjesec raspravljat će se o načinu ulaganja tog novca kako bi se na najbolji način gospodarilo imovinom Fonda", rekla je Kosor naglasivši kako će se o tome raspravljati i češće ukoliko se pokaže potreba za tim.

"Branitelji su pokazali mudrost i znanje, pa smo optimistični i za budućnost", rekla je Kosor na kraju.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara