Bregana: Predsjednik Mesić posjetio hrvatske i slovenske policajce i carinike

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić danas je na Graničnom prijelazu Bregana posjetio djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova i Carine Republike Hrvatske i djelatnike Slovenske granične policije i Carine.

Čestitajući im Novu godinu uz prigodne darove, predsjednik Mesić je izjavio kako je došao simbolički pokazati da granice trebaju spajati države i narode, a ne smiju ih razdvajati.

"Došao sam i stoga da kažem kako je Slovenija nama prijateljska zemlja, kao što su i Slovenci naši prijatelji. Zajedno želimo u Europu, oni su nekoliko koraka ispred nas, a mi to želimo nadoknaditi", naglasio je Mesić.

Upitan da komentira buduće odnose Slovenije i Hrvatske s obzirom na novu vlast u Hrvatskoj, ustvrdio je kako se odnosi neće mijenjati u negativnom smjeru, već mogu ići samo u pozitivnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moramo rješavati jedno po jedno pitanje jer, vidjelo se, ako sva pitanja pokušamo riješiti jednim potpisom, to onda ide teško. Ukoliko svakom otvorenom pitanju pristupimo kako bismo ga riješili sporazumno, onda ga možemo riješiti", naglasio je predsjednik Mesić.

Na upit što će mu biti prvi zadatak u Novoj godini, Mesić rekao da je to uspostava koordiniranja između njegovog ureda i Vlade, jer kako je kazao, očito da su im zadaci i problemi jednaki, a riješiti ih mogu samo zajednički.

(Hina) kt jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara