Britanka koja je utopila svoju 3-godišnju kćer dobila doživotnu kaznu

Britanka koja je utopila svoju 3-godišnju kćer dobila doživotnu kaznu
Screenshot: YouTube/sport online

BRITANKA koja je ubila svoju trogodišnju kćer mjesec dana nakon što ju je napustio suprug, osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu, piše BBC.

Claire Colebourn (36) utopila je 2017. godine kćer Bethan u kadi u njihovoj obiteljskoj kući u Fordingbridgeu.

Colebourn si je nakon ubojstva pokušala oduzeti život, ali su je spasili bolničari.

Bez znakova emocija

Ovoga petka proglašena je krivom za ubojstvo, a BBC piše da nije pokazivala nikakve znakove emocija kada joj je sudac rekao da će morati odslužiti najmanje 18 godina zatvorske kazne.

Sudac je rekao Claire Colebourn da je trebala zatražiti pomoć nakon što joj se život raspao kad je njen suprug napustio obiteljsku kuću.

Unatoč tome što je prolazila kroz "vrlo emocionalno stanje", nije bilo "dokaza o psihičkoj bolesti" i nije bilo "izgovora" za ubojstvo, rekao je sudac.

"Bili ste joj majka, trebali ste se brinuti za nju'', kazao je sudac Claire Colebourn.

"Željeli ste uskratiti suprugu mogućnost da odgaja Bethan, ali je Bethan imala pravo živjeti", dodao je.

Shrvani otac

"Ne postoje riječi koje bi mogle opisati kroz što sam prolazio proteklih 18 mjeseci. Jedine osobe zbog koje je moj život imao smisla, više nema'', napisao je Michael Colebourn u priopćenju.

"Moju prekrasnu kćer oduzela mi je na tako hladan i bezosjećajan način ona osoba koja ju je trebala štititi i čuvati. Tijekom suđenja ja i svi oni koji su voljeli Bethan, morali smo slušati o tome kako su izgledali njeni posljednji trenuci života'', dodao je.

"Također, morao sam trpjeti beskrajne neutemeljene optužbe i laži koje je izgovorila majka moje kćeri. Očajnički mi nedostaje biti tatica mojoj Bethan. Tako bi nam lijepo bilo zajedno. Bethanin smijeh bio je zarazan, a njezina energija beskrajna. Nema dana da ne razmišljam o njoj", napisao je otac ubijene djevojčice.

Zadnji trenuci

Tijekom suđenja obitelj je saznala kako je Claire Colebourn namjestila alarm i zatim odvela Bethan u kupaonicu gdje ju je utopila.

Rekla je policiji: "Probudila se. (...) Stavila je ruke na moje obraze, rekla je da me voli. Rekla je: 'Ne želim se kupati. Mama, ne želim se kupati.'''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara