Britanka silovana, mučena i ubijena u Amazoni, predvidjela je vlastitu smrt

Britanka silovana, mučena i ubijena u Amazoni, predvidjela je vlastitu smrt

Screenshot: ITV

EMMA Kelty (43), britanska školska ravnateljica koja je dala otkaz kako bi istraživala najzabitije predjele svijeta, ubijena je na stravičan način na svom proputovanju kroz Amazonu.

Kelty, koje je prije toga istraživala pacifičku obalu i Antarktik, upustila se potpuno sama u plovidbu kanuom više od 6000 km dugom Amazonom. Kako je brazilska policija priopćila, ubili su je lokalni banditi poznati kao "vodeni štakori" i potom bacili njeno tijelu u rijeku.

Ustrijeljena dok je kampirala na otoku u Amazoni

17-godišnjeg maloljetnika koji je u međuvremenu uhićen sumnjiči se za njeno ubojstvo, dok policija traga za još 6 pripadnika bande. Tinejdžer je sam priznao policiji da je ustrijelio britansku avanturisticu s dva hica sačmaricom. 

"Vjerujemo da je (Kelty) ustrijeljena i ubijena dok je kampirala na otoku u blizini sela Lauro Sodre", priopćio je policijski glasnogovornik. Banda koja ju je zatekla ukrala je njen tablet, dva mobitela, GoPro kameru i dron i pokušala ih preprodati. 

Da cijela priča bude jezivija, Kelty je samo tri dana prije nego je nestala na Facebooku na neki način predvidjela vlastitu smrt. "Dakle u Coariju ili u blizini njega (100 km udaljenog) moj čamac će biti ukraden i bit ću ubijena. Lijepo", napisala je Kelty u noći s 10. na 11. rujna, očito na temelju upozorenja o opasnim bandama koje operiraju na tom području - kako krijumčari droge, tako i pirati koji napadaju i pljačkaju krijumčare.

12. rujna je prepričala bliski susret s naoružanim banditima ili domorocima: "Prošla sam okuku (rijeke) i naišla na 50 tipova u motornim čamcima s lukovima i strijelama! Moje lice je moralo biti slika! (Grad je bio jako tih...pretih!) Idemo dalje..." Unatoč tome, nastavila je svoje putovanje koje se na kraju ispostavilo pogubnim.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Silovana i mučena, pa ubijena i bačena u rijeku 

No kako je u međuvremenu otkriveno, ubojstvo Britanke bilo je još brutalnije nego što se u početku činilo. Naime, prije nego je ubijena, Kelty je silovana i mučena. O tome je posvjedočio lokalni mještanin kojemu je to priznao vođa bande, Evanilson Gomes da Costa (24), jutro nakon ubojstva koje se dogodilo prošle srijede. Evanilson je u međuvremenu sam ubijen ove srijede, u oružanom obračunu s drugom bandom.

"Rekao mi je da je on bio jedan od četvorice ljudi. Žena je postavila svoj šator na plaži, točno na području kroz koje prolaze kolumbijski krijumčari droge i koje vrvi piratima koji čekaju da ovi dođu i da ih napadnu. Ali ovi ljudi nisu pirati, oni su samo narkomani. Svi smo šokirani da su ovi muškarci iz naše zajednice učinili takve užasne stvari ovoj ženi", rekao je mještanin, koji je htio ostati anoniman.

"Kad su muškarci vidjeli njen šator, mislili su da pripada Kolumbijcu koji prenosi drogu, pa su počeli pucati s 50 m udaljenosti. Žena je pogođena u ruku. Počela je mahnito mahati i vrištati upomoć", dodao je svjedok. Kad su banditi vidjeli da je riječ o ženi, i dalje su mislili da prenosi drogu i počeli su je mučiti kako bi im otkrila gdje je skrila drogu. Jedan od bandita ju je navodno rezao nožem prije nego su je, teško ranjenu, sva četvorica silovala. Zatim su odvukli njeno tijelo i bacili je u rijeku.

"Glupi" banditi slučajno aktivirali SOS signal koji je otkrio točnu lokaciju ubojstva

"Muškarci su pobjegli u šumu nakon što smo svi saznali što su napravili. Prenijeli smo policiji detalje i njihove identitete. Svi smo zgađeni onim što su napravili", tvrdi svjedok. Policija je u međuvremenu objavila da je jedan od osumnjičenika, Artur Gomes da Silva, priznao da je prerezao vrat žrtvi prije nego ju je bacio u rijeku. Uhićen je u srijedu nakon anonimne dojave. 

Policijski dužnosnik u Coariju, Jose Afonso Barradas, također je otkrio kako su "glupi" gangsteri sami nehotice otkrili policiji svoj zločin kada su aktivirali SOS signal na GPS uređaju žrtve prošlu srijedu navečer. Policija je, naravno, mislila da je sama Kelty poslala SOS signal, ali tako su barem saznali da je u nevolji i započeli potragu za njom. Ustvari, u to je vrijeme već bila mrtva. 

"Nisu znali kako radi, pa su prčkali po njemu i pritiskali gumbe. Jedan od njih je sigurno pritisnuo gumb koji je poslao alarm da je u nevolji... Bez toga bi bilo vrlo teško znati gdje je u ovom ogromnom području džungle nestala. Vjerojatno bi ovo ostala nerazriješena misterija i njeni ubojice nikad ne bi bili privedeni pravdi", objasnio je Barradas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara