Britanski dječji pisac ostvarit će umjetnički ˝Hat-trick˝

POPULARNI dječji pisac Philip Pullman na najboljem je putu da ostvari zadivljujući umjetnički ´hattrick´, objavio je ovih dana Sunday Times. .

Pullman, najpopularniji britanski dječji pisac nakon autorice Harryja Pottera J. K. Rowling, adaptirat će svoju trilogiju ´Njegove tamne tvari´ za kazalište, televiziju i radio.

Poznati londonski National Theatre postavit će trilogiju krajem 2003., a predstavu će režirati umjetnički ravnatelj kazališta Nicholas Hytner.

Britanski dramski autor, podrijetlom iz Češke, sir Tom Stoppard također adaptira prvu knjigu iz trilogije - ´Polarno svjetlo´ za filmsku kuću New Line, koja stoji iza ´Gospodara prstenova´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećeg mjeseca BBC Radio 4 planira Pullmanovu trilogiju s Terenceom Stampom u glavnoj ulozi emitirati tijekom devet sati.

´Njegove tamne tvari´, koji uključuje ´Polarno svjetlo´, ´Tanki bodež´ i ´Jantarni dalekozor´, opisuje mnogo mračniji svijet od onog u knjigama o Harryju Potteru. Trilogija se bavi temama djetinjstva, nevinosti i grijeha, puna je magije, teologije i znanosti. Posebno mjesto zauzimaju teme moralnosti i postojanja. Središnji likovi su dvoje djece koja žive u paralelnim svjetovima okruženi velikim brojem bića koja mijenjaju svoj oblik.

Prošla godina bila je vrlo uspješna za 56-godišnjeg bivšeg nastavnika. U siječnju je Pullman dobio uglednu književnu nagradu Whitbread za knjigu godine s ´Jantarnim dalekozorm´, a u ožujku je postao autorom godine na dodjeli nagrada British Book Awards.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara