Britanskim učenicima vlada nameće "seks" u školi

Britanskim učenicima vlada nameće "seks" u školi

BRITANSKA vlada danas je priopćila kako će učenici uzrasta od šest do 15 godina imati obvezne sate seksualnog odgoja u državnim školama diljem zemlje, dok će privatnima biti prepušteno da same odluče o ovakvim promjenama u nastavi.

Osnovci će tako u okviru seksualnog odgoja morati učiti anatomiju ljudskog tijela, pubertetu, a učitelji će s njima razgovarati o prijateljstvu i osjećajima. Srednjoškolcima će se pokušati objasniti važnost stabilnih odnosa u obitelji i životu uopće, o opasnosti seksualnih odnosa bez zaštite, koji mogu dovesti do bolesti i neželjene trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga, britanskim osnovcima i srednjoškolcima istog uzrasta nastavnici će držati predavanja o narkoticima, zdravom načinu života i financijama.

Kako je istaknuo britanski ministar obrazovanja Jim Knight, "Moderan način života postaje sve složeniji te nam je dužnost da mladima prenosimo znanja". Ipak, Velika Britanija se na ovakav korak odlučila zbog najvećeg broja maloljetnih trudnoća u odnosu na sve zemlje Europske unije, a muku muče i s nekontroliranom konzumacijom opijata i rastrošnošću tamošnjih maloljetnika.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara