British Airways obustavlja letove za Kuvajt

ZRAKOPLOVNA tvrtka British Airways priopćila je u utorak da će zrakoplov na posljednjem letu iz Kuvajta poletjeti u utorak, a zadnji let iz Tel Aviva dan kasnije, dok su obustavu letova za Bagdad objavile dvije privatne tvrtke.

Britanska tvrtka prva je europska zračna kompanija koja je najavila suspenziju letova za bliskoistočna odredišta, a očekuje se da će i ostale tvrtke slijediti njezin primjer uoči mogućeg rata u Iraku.

"Zrakoplov je popunjen. Više nema slobodnih mjesta", izjavio je glasnogovornik kompanije, dodavši da će zrakoplov u londonsku zračnu luku Heathrow sletjeti u srijedu u 6.40 sati iz Larnake na Cipru.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je savjetovalo Britancima da hitno napuste Kuvajt.

Dvije privatne zrakoplovne tvrke koje su čarter linijama povezivale Damask s Bagdadom, objavile su u utorak da su otkazale te letove, zbog stanja u regiji.

"Svi letovi za Bagdad otkazani su od danas", kazao je predstavnik tvrtke Sakr al-Khalij koja je dvije i po godine imala pet letova tjedno između sirijske i iračke prijestolnice.

Tvrtka Clic Tours, koja je također obavljala pet letova tjedno, objavila je da je "trenutačno otkazala sve veze, jer za te linije nema putnika".

"Možda ćemo ih nastaviti ako se stanje poboljša", optimistično je rekao predstavnik Clic Toursa.

Njemačka Lufthansa i Air France u utorak su priopćili da zasad neće mijenjati raspored letova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara