Brkićev kum i Mamićev falsifikator izašli na slobodu

Brkićev kum i Mamićev falsifikator izašli na slobodu
Foto: Pixsell/Davor Javorovic

BIVŠI policijski informatičar Franjo Varga i bivši vozač ministra poljoprivrede Blaž Curić, koje Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tom nedjelu u tzv. aferi SMS, u ponedjeljak su oko 12.20 pušteni iz osječkog zatvora, a Varga je po izlasku izjavio da nije priznao krivnju te je navode iz optužnice nazvao lažima i konstrukcijama Uskoka.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda prethodno je potvrdilo Uskokovu optužnicu i predmet uputilo na suđenje te ukinulo istražni zatvor protiv obojice okrivljenika zbog isteka maksimalnog roka trajanja pritvora od šest mjeseci.

Varga: Nisam ništa priznao

Po izlasku iz zatvora Varga je na upite novinara da komentira optužnicu, kratko kazao kako su u pitanju "konstrukcije i laži Uskoka" te da nije "priznao nikakvu krivnju kad nema djela".

Zamoljen da komentira izjave koje su o ovome predmetu davali pojedini političari, Varga je kazao kako nije sve pratio i gledao te da će dati izjavu kada to sve bude pogledao.

Na dodatni novinarski upit ponovio je kako nije priznao krivnju. "Tko vam je to rekao", upitao je novinare Varga. "Nisam dao nikakav iskaz. Samo sam porekao krivnju i to je to. Sve ostalo su oni iskonstruirali", ustvrdio je Varga.

Vargin odvjetnik Mario Poljak potvrdio je da će njegov klijent svoju obranu iznijeti na suđenju.

Curić nije želio komentirati optužnicu kazavši kako "nije vrijeme za izjave", ali da će i za to biti vremena.

Povezanost s Karamarkom i Brkićem

Vargu i Curića Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tom nedjelu. Varga je, po tvrdnjama tužiteljstva, izrađivao lažne SMS-ove, među ostalima i za Zdravka Mamića, a Curić ga je navodno u rujnu prošle godine telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te zamjenik predsjednika HDZ-a i Curićev kum, potpredsjednik sabora Milijan Brkić, no oni su takve optužbe odbacili.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem, osim o svom odnosu s Mamićem, govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. I Todorić je također, uz Brkića i Karamarka, ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara