Mamić u tajnosti ispitan u BiH, morao objašnjavati veze s falsifikatorom Vargom

Mamić u tajnosti ispitan u BiH, morao objašnjavati veze s falsifikatorom Vargom
Foto: Index, Facebook

NEPRAVOMOĆNO osuđeni bjegunac Zdravko Mamić u BiH je ispitan oko afere SMS, piše RTL.

Time je ujedno dovršeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika. Za osam dana znat će se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu.

U tajnosti i bez odvjetnika Zdravko Mamić ispitan je 1. veljače u Bosni i Hercegovini.

"Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Županijskom državnom tužiteljstvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti", kazao je odvjetnik Zdravka Mamića, Zdravko Rajić.

O odnosima s Vargom je već javno govorio

O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

"Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na suce i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan", pojasnio je Zdravko Mamić u prosincu prošle godine.  

Početkom ove godine Mamić je otkrio kako je Vargi u nekoliko navrata isplatio veću količinu novca.

"Ja sam ukupno Vargi, do njegovog uhićenja, isporučio što u novcu, što u nekim stvarima, skoro 200 tisuća eura, negdje i do milijun i pol kuna", kazao je Mamić u istom iskazu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara