Budaj uoči Thompsonovog koncerta: Prijavit ćemo sve koji budu izvikivali "Za dom, spremni!"

POVODOM večerašnjeg koncerta, kojega će Marko Perković Thompson održati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, u sklopu proslave Dana branitelja grada Zagreba, priopćenjem se oglasio i Margelov institut. Po dobrom starom običaju, zbog koncerta negoduju. Uostalom, kao i uvijek kad čuju Thompsonovo ime.

"Najoštrije osuđujemo najave da će se tijekom današnjeg koncerta na središnjem trgu hrvatske metropole pozdravljati službenim pozdravom zločinačkog ustaškog pokreta `Za dom - spremni`. Najavljujemo podizanje kaznenih prijava Državnom odvjetništvu protiv svih onih koji to budu činili, uključujući i pjevača, koji tvrdi da je taj pozdrav sastavni dio jedne njegove pjesme, koju namjerava izvoditi", poručuju iz Margelovog instituta.

"Ako se danas na Trgu ponovno, nakon 63 godine od pobjede nad fašizmom, dozvoli pozdravljanje službenim pozdravom kvislinške tvorevine NDH, kaznena prijava će se podnijeti i protiv Grada Zagreba, kao organizatora skupa", zaprijetio je Alen Budaj.

"Molimo sve prisutne građane da poštuju hrvatski Ustav i da se suzdrže od pozdravljanja koje nije u skladu s antifašističkom tradicijom moderne hrvatske države i antifašističkim temeljima na kojima je sazdana današnja zajednica europskih naroda", navodi se u priopćenju Margelovog instituta.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara