Budiša: Pitanje je samo kako će biti raspoređeni glasovi oporbe

PREDSJEDNIK HSLS-a Dražen Budiša rekao je na središnjemu predizbornom skupu koalicije HSLS-DC za 5. izbornu jedinicu u Slavonskome Brodu da će ova vlast trajati još sedam dana, a pitanje je samo kako će biti raspoređeni glasovi koji će u najvećem postotku, po njegovu mišljenju dvije trećine, pripasti današnjoj oporbi.

Također je ocijenio da su građani u koaliciji HSLS-DC prepoznali novu političku snagu jasne hrvatske političke orijentacije, socijalnog usmjerenja, novoga gospodarskog programa, jasne demokratske i proeuropske orijentacije.

"To je politička snaga kojoj je stran svaki oblik političkog radikalizma i ekstremizma, i koja će znati na temelju vlastitog programa i ljudi od Hrvatske učiniti zemlju koja će biti vrijedna one žrtve koja je u nju uložena", izjavio je Budiša.

Više o izbornom programu koalicije govorio je predsjednik DC-a Mate Granić. "Mi se u gospodarstvu zauzimamo za ograničenu državnu intervenciju. Nitko nam neće voditi gospodarski program, ni domaći ni inozemni lobiji ni međunarodne financijske institucije. Vodit će ga nova hrvatska vlada, čiji će karakter odrediti koalicija HSLS-a i DC-a", izjavio je Granić. Dodao je da će provesti reformu u poljoprivredi, stvoriti pravo poduzetničko ozračje i smanjiti poreze kako bi se povećao izvoz i smanjio uvoz, te zaposlili ljudi.

Na skupu su predstavljeni i svi kandidati s koalicijske liste u 5. izbornoj jedinici, čija je nositeljica Vesna Škare-Ožbolt. Ona je ocijenila kako sadašnjoj vlasti, koja je priznala da je zapustila Slavoniju, više ne treba dati priliku da to čini. "Zato je ova koalicija napravila poseban gospodarski program za obnovu Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, i misli ga provesti u djelo", izjavil je Vesna Škare-Ožbolt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara