Budući bivši predsjednik Mesić od petka - beskućnik

Budući bivši predsjednik Mesić od petka - beskućnik

Tekst: I. Ćimić
Foto: Borna Čavrag (Index)

IAKO će Ivo Josipović u četvrtak poslije dvanaest sati na Trgu. sv. Marka prisegnuti kao budući predsjednik države, mandat Stjepana Mesića trajat će nakon inauguracije još dvanaest sati odnosno do isteka dana. Predsjednik Josipović tako će u petak ujutro započeti na Pantovčaku svoj prvi radni dan, no Mesić, kao bivši predsjednik, to isto neće moći napraviti u svojoj rezidenciji u Grškovićevoj ulici.

Čekaju lijepo vrijeme!?

Naime, iako su nam iz Ureda predsjednika Mesića rekli kako su ostali tek fini radovi na fasadi zgrade, koji čekaju lijepo vrijeme, osobno smo se uvjerili kako zgrada još nije gotova da bi primila budućeg bivšeg predsjednika Mesića.

"Unutrašnji radovi u Uredu bivšeg predsjednika su gotovi, a vanjski radovi će biti dovršeni kad vremenske prilike dopuste", glasio je odgovor Danje Šilović Karić pročelnice Odjela za informiranje Mesićeva ureda na Indexov upit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na adresi Grškovićeva 13. i dalje se itekako radi na unutrašnjosti, u što smo se i uvjerili. Nešto namještaja je ubačeno, a u nekim prostorijama je tek počelo bojanje zidova. Na fasadi još je dosta posla, kao i na prozorima.

Adaptacija od 700 tisuća kuna

Podsjetimo, nakon isteka predsjedničkog mandata Stjepan Mesić bi s Pantovčaka trebao preseliti na adresu Grškovićeva 13 u Zagrebu, a troškovi adaptacije navodno iznose između 600 i 700 tisuća kuna. Natječaj za adaptaciju raspisala je Vlada Jadranke Kosor, a Mesićev novi ured površine je 305 kvadratnih metara.

Prema postojećim zakonima, bivši predsjednici imaju pravo na poseban ured i službeni auto, koje može trajno koristiti, kao i na dva službenika, vozača i osiguranje što bi nas godišnje moglo stajati oko 600 tisuća kuna. Tu je uključeno i plaćanje troškova za struju, grijanje, telefon, internet te nabavu i održavanje računalne opreme, a ne treba zaboraviti ni Mesićevu mirovinu od oko dvadeset tisuća kuna, što je sve skupa oko 800 tisuća kuna godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara