Bujanec Mirjani Rakić poklonio šajkaču: Dala mi ju je jedna žena koju su četnici silovali

Bujanec Mirjani Rakić poklonio šajkaču: Dala mi ju je jedna žena koju su četnici silovali

Foto: Pixsell/ Marko Lukunić

PROSVJEDNICI predvođeni braniteljima iz Savske 66 danas su održali prosvjed protiv privremenog gašenja Z1 televizije nakon sporne emisije u kojoj je Marko Jurič pozvao Zagrepčane da se dok hodaju Cvjetnim trgom čuvaju "četničkog vikara".

Prosvjed je počeo u Savskoj ulici, a povorka je došla u Jagićevu gdje je smješteno Vijeće za elektroničke medije. Predsjednica Vijeća za elektroničke medije Mirjana Rakić primila je Juriča i Bujanca.

"Vaša ideja ne potiče građane na misao da žive u sigurnoj državi", rekla je Rakić Juriču obrazloživši mu zašto je sankcionirana televizija, prenosi RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kontroverzni novinar Velimir Bujanec rekao je da se radi o presedanu te je Mirjani Rakić poklonio četničku kapu.

"Ovu šajkaču mi je dala jedna žena iz Vukovara, pala je s četnika koji ju je silovao, ta me žena zamolila da vam to poklonim", rekao je Bujanec.

"Nikad ne idemo niti imamo bilo što protiv emisije. Ono zbog čega je došlo do nesporazuma je nepoznavanje Zakona. Zakon o elektroničkim medijima govori o govoru mržnje i taj je stavak u Kaznenom zakonu. Kazna za to je do tri godine. Dužnost regulatora je da se takvo što mora sankcionirati ili kraćim oduzimanjem koncesije ili trajnim. Privremeno može biti do godinu dana. Što se tiče ove emisije, mi smo ju pregledali i naš zaključak je da se to uputi DORH-u", rekla je Rakić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara