FOTO Bura odnijela fasadu škole u Splitu: "Imali smo ludu sreću što je vikend"

FOTO Bura odnijela fasadu škole u Splitu: "Imali smo ludu sreću što je vikend"

Foto: Index

SNAŽNI refuli bure nisu danas samo pričinili poteškoće pomorcima i otočanima, problema ima i u Splitu. Bura je tako otpuhala komad fasade na Zdravstvenoj školi. Zgrada je novijeg datuma, otvorena je u rujnu 2013. godine, a ovo je već drugi put da je fasada otpala. Škola je imala i dvije poplave. Ravnateljica škole Mirjana Kurtović krivi izvođača radova, Osijek Koteks. 

Trebalo bi zamijeniti cijelu fasadu

"Prije godinu i pol već nam je otpala fasada, a evo i opet se dogodilo, i to po puno slabijem vjetru. Imali smo ludu sreću što je vikend i što nije bilo djece jer su komadi fasade letjeli na sve strane. Bili su vatrogasci, policija, gradske službe. Osnivač je također reagirao promptno. Pročelnik Tomislav Đonlić došao je s vještakom koji je konstatirao da je fasada nekvalitetno izvedena i da bi bilo najbolje da se cijela promijeni. Ne možemo znati na kojem će mjestu idući put doći do pucanja", kaže nam ravnateljica Zdravstvene škole.

Danas bi trebala završiti brzinska sanacija fasade tako da u ponedjeljak škola može primiti učenike, a za nekakvo potpunije rješenje trebat će pričekati neko vrijeme.

Inače, Osijek Koteks dao je garanciju na 10 godina za izvedene radove pa bi se šteta, a i zamjena fasade trebala od njih naplatiti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara