Burić: Bi li do nesreće došlo da je Obersnel lani suspendirao pročelnicu?

Burić: Bi li do nesreće došlo da je Obersnel lani suspendirao pročelnicu?
Foto: Kanal RI/Youtube

PREDSJEDNIK Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić danas je izjavio da bi gradonačelnik trebao biti s građanima kada je to najpotrebnije, a da gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela nije bilo ni tijekom ni nakon požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača, kao ni nakon teške prometne nesreće koju je pod utjecajem alkohola uzrokovala gradska pročelnica Vera Begić Blečić te je zatražio njegovu ostavku.

''Žalosno je da gradonačelnika nema nigdje. On je na godišnjem odmoru, on se kupa, vodi komunikaciju preko interneta i e-maila'', rekao je gradski vijećnik Burić upitavši tko se brine o bolesnicima.

Naglasio je da je Grad Rijeka osnivač Psihijatrijske bolnice Lopača te da je gradonačelnik prvi čovjek, odgovoran za poslovanje i događanja u toj bolnici. ''I zato tražimo njegovu ostavku, on nema empatije prema građanima, djelatnicima u zdravstvenoj ustanovi, vatrogascima. Njegovo mjesto u petak, kada je požar planuo, moralo je biti u bolnici u Lopači, a nije se pojavio ni u subotu ni u nedjelju'', dodao je.

Burić je istaknuo da su bolesnici iz Lopače u međuvremenu zbrinuti, da su požarište iste večeri obišli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić, ali da gradonačelnika tamo nije bilo, kao ni njegovog zamjenika i predsjednika riječkog SDP-a Marka Filipovića.

Gradonačelnika nije bilo ni nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovala pročelnica Begić Blečić

Govoreći o prometnoj nesreći koju je u srijedu kasno navečer na Istarskom ipsilonu, vozeći u suprotnom smjeru i pod utjecajem alkohola, izazvala pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, pri čemu je poginula jedna osoba, Burić je naglasio da gradonačelnika nije bilo nakon nesreće, u četvrtak, petak, subotu, niti u nedjelju.

Burić smatra da gradonačelnik ostavku treba podnijeti i zbog slučaja koji se dogodio u svibnju prošle godine. ''Tada je on na svoju odgovornost preuzeo to što pročelnicu, koja je u alkoholiziranom stanju otišla s mjesta nezgode i razbila službeni automobil, nije kaznio'', rekao je Burić.

"Ostaje nam se zapitati bi li se ova tragična nesreća u Istri dogodila da je on tada suspendirao pročelnicu'', rekao je Burić i ocijenio da Obersnelovo ponašanje nije dostojno Riječanki i Riječana, bilo koga tko mu je dao glas te da traže da sam podnese ostavku.

Burić je rekao da ne očekuje promjene u riječkom Gradskom vijeću. ''Već sam rekao, a tako i danas mislim, da je Gradsko vijeće postalo gradska tržnica te da su osobni interesi prevladali javni interes. Nažalost, struktura Gradskog vijeća  je takva da neće biti promjena  u izglasavanju proračuna, kao ni u traženju odgovornosti gradonačelnika'', rekao je Burić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara