Burić smijenio Tarika iz "Milijunaša" zbog vjenčane kume?

Tekst: I.Kri.
Foto: HRT

TARIK FILIPOVIĆ je posao u "Milijunašu" izgubio zbog, po mnogima, vrlo nevine opaske o tome  kako bi količina novca sakupljena u humanitarnim akcijama za dječje domove u Klaićevoj i Nazorovoj trebala biti dovoljna da oni budu optočeni zlatom.

Nakon te izjave reagirao je direktor programa HRT-a Domagoj Božidar Burić te je smijenio urednika kontakt-programa Marija Sedmaka, urednicu "Milijunaša" Maju Jurković, a urednici zabavnog programa Elizabeth Homsi je plaća umanjena za 10 posto. Takva reakcija na vrlo bezazlenu rečenicu izrečenu u zabavnoj emisiji od nekoga sa HRT-a nitko nije očekivao, a Vanja Sutlić i Blago Markota su nakon svega najavili osnivanje povjerenstva o "slučaju Milijunaš".

>Tarik još uvijek bez nasljednika: Bitorajac poziva kolege da ne pristanu voditi "Milijunaša"

> Popis mogućih Tarikovih nasljednika se širi, na listi i Robert Kurbaša

> "Milijunaš": Umjesto Tarika Damir Markovina ili Janko Popović Volarić?

Razlog burne Burićeve reakcije mogao bi biti u tome što je ravnateljica Dječjeg doma Zagreb (poznatijeg kao onog iz Nazorove) Jasna Ćurković-Kelava zapravo vjenčana kuma supruge Domagoja Božidara Burića, Jasne Burić, piše Poslovni dnevnik.

Tarik je kobnu rečenicu izjavio 24. rujna u najgledanijem kvizu HRT-a i čini se da je to pogodilo obitelj Božidara Domagoja Burića. "Bolnica u Klaićevoj bi trebala biti cijela u zlatu koliko su dobili humanitarne pomoći... ne znam gdje je završio sav taj novac", rekao je tada Tarik i zbog toga ostao bez unosnog posla na nacionalnoj televiziji. Tarik se nakon otkaza i smjena u Zabavnom programu HRT-a pokušavao posipati pepelom. "Moj komentar se nije odnosio na to da je bolnica u Klaićevoj novac od humanitarnih akcija zloporabila, nego na to da nisu dobili onoliko koliko su trebali i koliko se zaradilo", kazao je u svoju obranu Tarik Filipović.

Glumci trebaju odbiti posao u "Milijunašu"

Udruga glumaca je stala na stranu svoga kolege te najavljuju reakciju, ako se ne donese rješenje koje će biti pozitivno za Tarika Filipovića. Najradikalniji u tome bio je Rene Bitorajac kojega se često moglo vidjeti na istim daskama i u istim kadrovima s Tarikom, a on je javno pozvao glumce da odbiju preuzeti "vruću stolicu" voditelja popularnog "Milijunaša".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara