Bush: Hvatanje čelnika al-Qaide važna pobjeda u borbi protiv terorizma

Američki predsjednik George W. Bush ocijenio je u srijedu da je hvatanje trećeg po važnosti čelnika alQaide, uhićenog u Pakistanu, važna pobjeda u borbi protiv terorizma.

Američki dužnosnici izvijestili su u srijedu da su pakistanske snage sigurnosti uz pomoć američkih obavještajnih službi uhitile Abu Faraj Farja al-Libbija, trećeg po važnosti čelnika al-Qaide i povjerljivog čovjeka Osame bin Ladena.

Predsjednik Bush je u Washingtonu rekao da uhićenje al-Libbija predstavlja "odlučnu pobjedu u ratu protiv terorizma".

"Al-Libbi je bio jedan od glavnih generala Bin Ladena", rekao je Bush govoreći na okruglom stolu inače posvećenom reformi mirovinskog sustava.

"On je bio vodeći organizator i glavni planer za mrežu al-Qaidu", kazao je Bush. "Njegovim uhićenjem uklonjen je opasan neprijatelj koji je bio izravna prijetnja Americi i onima koji vole slobodu".

Al-Libbi, za kojeg se tvrdi da je bio iza najmanje dva pokušaja atentata na pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa, uhićen je nakon pucnjave u predgrađu Mardana, u blizini Peshawara, glavnog grada sjeverozapadne pogranične pakistanske pokrajine.

Bush je pohvalio pakistanske vlasti i predsjednika Musharrafa za uhićenje kojim će terorist biti priveden pravdi.

On je, međutim, istaknuo da se borba protiv terorizma nastavlja. "Ostajemo u ofenzivi dok al-Qaida ne bude poražena", rekao je Bush.

(Hina) xsl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara