Čačić izgubio živce nakon razgovora s Milanovićem: Nije vam ovo HDZ-ova vlada!

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

"NEMAMO se mi što dogovarati oko kadroviranja. To je sve dogovoreno", ljutit je bio Radimir Čačić na novinare koji su ga sačekali na Iblerovom trgu.

Predsjednik HNS-a bio je na razgovoru s koalicijskim partnerom Zoranom Milanovićem, nakon kojeg je prozborio par rečenica i za medije. Ali očito mu nije bilo do razgovora.

Tko će šefovati u državnim firmama?

"S Milanovićem sam razgovarao o budžetu, o javnim tvrtkama...", tvrdi Čačić koji nije želio komentirati medijske napise da HNS želi za svoje članove "pokupiti" fotelje u velikim državnim firmama.

"Takvo što nam ne pada na pamet. Pa nije ovo lakrdija kao 2007. ili 2003. godina, nije vam ovo HDZ-ova vlada. Danas imamo vladu sastavljenu od strateških partnera", izjavio je Čačić.

Nije želio reći niti po kojem kriteriju će se birati šefovi javnih firmi. "Hoću li ja samo o tome razgovarati? E neću. Kada donesemo odluku, bit ćete obaviješteni. Neću s vama o tome raspravljati", rekao je Čačić.

Trzavice oko podjele fotelja

Da su se između HNS-a i SDP-a već pojavile prve trzavice Čačić je dao naslutiti i u intervjuu kojeg je u ponedjeljak dao za Index. Navodno postoji neslaganje oko podjele fotelja; još se ne zna koje će ministarsko mjesto dobiti Ivan Vrdoljak, kao niti hoće li HNS-u pripasti i ministarstvo kulture na koje "puca" Andrea Zlatar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara