Čačić prijeti referendumom zbog gužve na cesti

Čačić prijeti referendumom zbog gužve na cesti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

VARAŽDINSKI župan Radimir Čačić najavio je danas na sjednici županijske skupštine da su u županiji spremni na pokretanje referenduma ako Ministarstvo pomorstva, prometa i veza te Hrvatske ceste ne riješe problem sve intenzivnijeg teretnog prometa na državnoj cesti D2 koja prolazi kroz tu županiju.

Župan Čačić je to najavio na aktualnom satu nakon što su vijećnici Živog zida Mladen Rogina te SDP-a Vladimir Kolarić postavili pitanje što županija planira napraviti zbog sve intenzivnijeg prometa tom cestom nakon stupanja na snagu Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona.

Čačić je pojasnio kako se zbog primjene tog pravilnika dobar dio teretnog prometa s graničnog prijelaza u Murskom Središću preusmjerio na prijelaz Dubrava Križovljanska u Općini Cestica u Varaždinskoj županiji.

Čačić je rekao da je promet povećan na 550 kamiona dnevno, a da je do tog "strašnog zagušenja prometa došlo zbog političke odluke Ministarstva pod pritiskom HNS-a, uz konzultacije s Hrvatskim cestama čiji je član Uprave zadužen za naše područje. A sve kako bi se rasteretio promet u Međimurju", rekao je Čačić te zatražio da Ministarstvo i Hrvatske ceste hitno riješe problem. U suprotnom su u županiji spremni pokrenuti referendum.

Gradonačelnik Lepoglave: Župan izvrće činjenice

Budući da je Čačić za nastali problem okrivio HNS, predvečer je došao odgovor iz te stranke. U priopćenju za javnost potpredsjednik HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić optužio je Čačića da  manipulira.

Ocjenjujući da župan izvrće činjenice, Škvarić ističe da bi župan, morao znati da pravilnike ne donosi član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić (HNS), već ministar, u ovom slučaju HDZ-ov Oleg Butković.

"To bi morao znati bivši potpredsjednik Vlade RH osim ako ne želi manipulirati činjenicama", naveo je Škvarić u priopćenju te poručio da građani traže rješenja, a ne političke floskule. Škvarić je dodao kako saborski zastupnici i načelnici HNS-a iz Varaždinske županije predano rade na pronalaženju rješenja prometa kamiona državnom cestom D2, a od Čačića je zatražio da njegova stranka, kao dio parlamentarne većine, počne raditi za interese građana županije.

"Moram podsjetiti da je od stupanja na snagu spomenutog Pravilnika predsjednik Reformista Čačić, kao dio vladajućih, bio prisutan na nekoliko koordinacija s premijerom gdje je svakako vrijeme i mjesto da se rješavaju ovakvi problemi. Umjesto toga prvi čovjek te stranke na sastancima sjedi i šuti, a kasnije na ovaj način prodaje maglu", ocijenio je Škvarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara