Čakovec: Nastavljeno suđenje Marselu Budimiru

Svjedočenjem dvojice policajaca danas je u Županijskom sudu u Čakovcu nastavljeno suđenje Marselu Budimiru (30) iz Zagreba, optuženom za četiri teška kaznena djela počinjena 12. veljače ove godine ubojstvo prometnog policajca Željka Murka, pokušaj ubojstva policijskog službenika Stjepana Balića, razbojstvo u poslovnici Varaždinske banke u Nedelišću i krađu 311 tisuća kuna, te otmicu Mirka Špicara iz Nedelišća prilikom bijega od policije. L

Današnji svjedoci, policajci PU međimurske Goran Đurašin i Boris Bochl, koji su sudjelovali u potjeri za Budimirom, a Bochl ga je i uhitio, detaljno su govorili o potjeri, kazavši da je optuženik na sebi imao pancirnu košulju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji optuženog Mirko Ramušćak i Silvije Degen uložili su prigovor na nalaze Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba, pojasnivši da ih se ne može smatrati vjerodostojnim s obzirom na to da je oštećeni bio djelatnik MUP-a u okviru kojega djeluje spomenuti centar.

Zbog opravdanog izostanka nekoliko ključnih svjedoka sudac Rajko Kipke nastavak glavne rasprave i dokaznog postupka zakazao je za 24., 26. i 29. rujna, kada će na zahtjev branitelja na ročište doći psihijatrijski i balistički vještak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara