Caritas započeo simbolično hodočašće s migrantima

Caritas započeo simbolično hodočašće  s migrantima
Foto: EPA

ČLANOVI Međunarodnoga Caritasa danas su u Rimu počeli simbolično hodočašće od "milijun kilometara" u cijelome svijetu s migrantima i izbjeglicama da bi s njima simbolično "podijelili kilometre putovanja" te izmijenili stav prema migrantima. 

Jutros su deseci ljudi prešli 2 km između crkve Sante Marie in Trastevere i Trga svetog Petra u Rimu, a predvodio ih je filipinski kardinal Luis Antonio Tagle, predsjednik Međunarodnoga Caritasa. 

Žele pokazati da su svi koraci jednaki

Slične su inicijative već održane u Čileu, na Novom Zelandu, u Kanadi, Sjedinjenim Državama ili Velikoj Britaniji, a brojne će ih zemlje tek organizirati. "Današnjim simboličnim zajedničkim hodanjem želimo pokazati da smo na koncu svi jednaki... Da bismo solidarnost i bratstvo trebali svakodnevno živjeti i da strah ničemu ne služi", rekla je za AFP talijanska studentica Sara. 

"Mnogi protrnu kada čuju riječ migracija, migranti... No jeste li se susreli s kojim migrantom? Jeste li ga pogledali u oči? Na kraju shvaćamo da oni zapravo nisu stranci", kazao je monsinjor Tagle. 

Papa pozdravio inicijativu

Sudionici simboličnog hodočašća stigli su na Trg svetog Petra u trenutku kada je papa Franjo molio Angelus s tisućama okupljenih vjernika. Papa je pozdravio njihovu inicijativu. 

"Ostvarili ste kratko hodočašće u Rimu i pokazali želju za zajedničkim hodanjem koje vam omogućuje da se bolje upoznate. Potičem ovakvu inicijativu jer bi ona mogla izmijeniti naš odnos prema migrantima", istaknuo je argentinski Sveti Otac na kraju molitve. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara