Čelnici EU-a najavili europski Ustav do lipnja

ČELNICI 15 zemalja članica Europske unije i deset pristupajućih zemalja dogovorili se u četvrtak navečer u Bruxellesu da se nastavi rad na europskom ustavu kako bi se taj posao mogao dovršiti najkasnije do sljedećeg summita 17. i 18. lipnja.

"Svi čelnici su pokazali političku volju da se nastavi rad na ustavu i okonča najkasnije do sljedećeg summita", izjavio je irski premijer Bertie Ahern, koji u ovom polugodištu predsjedava Europskim vijećem.

Predsjednik Europskog parlamenta Pat Cox je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da je usvajanje ustava čak moguće za nekoliko tjedana, dodavši da je "ponosan kao Irac", jer je Irska, kao mala zemlja, pokazala pravo vodstvo, omogućivši proboj u radu na ustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Europske komisije Romano Prodi čestitao je Ahernu na izvanrednom poslu u protekla tri mjeseca i na današnjem vođenju sastanka.

"Postoje još brojna neriješena pitanja, ali i volja da se ona riješe", rekao je Prodi, dodajući da se u raspravi nije previše ulazilo u detalje.

(Hina) xsv ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara