Čelnici HSLS-a i LS-a najavili ujedinjenje

POTPREDSJEDNICA HSLS-a Đurđa Adlešić i potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić najavili su danas ujedinjenje njihovih dviju stranaka.

Liberalni čelnici su ustvrdili da su njihove stranke već počele "ozbiljne razgovore" te da se ujedinjenje može očekivati krajem ljeta, odnosno početkom jeseni.

"Liberali se doista moraju ujediniti. Moramo pronaći što je devedesetih godina građane privlačilo toj opciji i vratiti se na te pozicije", kazao je Kramarić na konferenciji za novinare, koju je s potpredsjednicom HSLS-a održao u Hrvatskom saboru.

Komentirajući aktualnu političku situaciju Đurđa Adlešić je ustvrdila da su građani u posljednje vrijeme medijski zaokupljeni jedino lokalnim post-izbornim koaliranjima, umjesto važnijim stvarima poput pregovora s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo izraziti zabrinutost jer se šutjelo o najvažnijim stvarima vezanim uz standard građana", kazala je Adlešić, ocijenivši da je riječ o "uobičajenoj metodi skretanja pažnje s bitnih pitanja".

Ocijenila je da bi Vlada građanima trebala detaljno predstaviti značenje reformi i njene konkretne posljedice na njihov standard. Stoga je zatražila da se na sljedećoj saborskoj sjednici zastupnike izvijesti o rezultatima sastanka ministra financija Ivana Šukera s predstavnicima MMF-a u Washingtonu.

Kramarić i Adlešić podržali su i današnji Vladin prijedlog da se općinski načelnici, gradonačelnici i župani biraju izravno.

"Mi smo to predlagali i ranije. Šteta što do izmjena zakona nije došlo prije lokalnih izbora", prokomentirala je Đurđa Adlešić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara