Četiri dana čekali pomoć: Vrgorac sutra oslobađa freza iz Zagreba i 20 vojnika!

Foto: Ivo Ravlić (Cropix)

DANAS vojske nije bilo u Vrgorcu. Njih 50-ak čistilo je bolničke objekte u Splitu, otprilike još toliko u Sinju. Jedan vojni stroj angažiran je također u Sinju, drugi na području Imotskog.

> Zagreb odgovorio na poziv u pomoć: Prema Vrgorcu krenulo specijalno vozilo za čišćenje snijega

Potaknuti nezadovoljstvom čitatelja iz Vrgorca koji skandaloznim držim da vojska u Splitu čisti 10 centimetara snijega, dok su oni pod nanosima debelim i preko jednog metra, za komentar smo priupitali dožupana Luku Brčića, šefa Kriznog stožera Splitsko-dalmatinske Županije.

Vrgorac oslobađa freza iz Zagreba

Brčić je Indexu potvrdio raspored vojnih snaga te najavio da će sve raspoložive snage sutra uputiti na oslobađanje Vrgorca.

"Stiže freza iz Zagreba, a u Vrgorac sutra ujutro ide ekipa od 20 vojnika te sve raspoložive snage Županijskih cesta i ostale mehanizacije. Vojska je vrlo angažirana u susjednim županijama koje su još gore pogođene nevremenom", kazao je Brčić za Index. Zamolio je za strpljenje nezadovoljne u Vrgorcu.

Što može vojnik s lopatom?

Najveći je problem nedostatak mehanizacije, s čim se složio i splitski dogradonačelnik Jure Šundov, umirovljeni brigadir HV-a i iskusni logističar. "Ne može pješaštvo bez strojeva. Što može vojnik s lopatom?", komentirao je Šundov situaciju. 

"Upravo je u tome problem. Bez strojeva ništa ne ide, radi se o zaista velikim nanosima snijega", kazao je Brčić.

Eto, otprilike je to, to. Vrgorac je najudaljeniji, a tehnike je bilo samo za snijegom zametena područja bliža Splitu. Pomoć ipak stiže. Vjerojatno će mnogi biti nezadovoljni što su na nju morali čekati četiri dana.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara