Četiri migranta upala u Dobru kod Karlovca. Jedan nestao pod vodom

Četiri migranta upala u Dobru kod Karlovca. Jedan nestao pod vodom
Ilustracija: GSS

TIM ZA spašavanje na brzim i divljim vodama prijepodne će jednim čamcem pretražiti rijeku Dobru u potrazi za nestalim migrantom, za kojeg se pretpostavlja da se utopio sinoć, doznaje Hina u HGSS-u, a iz karlovačke Opće bolnice se doznaje da su trojica migranta koja su u rijeku upala zajedno s njim dobro.

Karlovačka Policijska uprava izvijestila je jutros da je jučer oko 18.30 sati na području općine Generalskog Stola zatekla trojicu stranih državljana za koje se sumnja da nezakonito borave u Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna je osoba prilikom pokušaja da prijeđu rijeku Dobru nestala. Dosad nije pronađena, a potraga se nastavlja i danas.

Također se utvrđuje identitet zatečenih ljudi i provodi kriminalističko istraživanje vezano uz "zakonitost njihova ulaska i kretanje na području Republike Hrvatske i europskoga gospodarskog prostora“.

Nisu se mogli sporazumjeti

Ravnatelj karlovačke Opće Bolnice Ervin Jančić rekao je za Hinu da su na hitnom prijemu pregledana trojica pacijenata u dobi od 31, 25 i 22 godine, koji su došli u pratnji policije.

Pregledani su i obrađeni laboratorijski, ugrijani zbog pothlađenosti te su u dobrom općem stanju otpušteni, također u pratnji policije. Medicinsko osoblje, dodao je, Jančić, nije se s njima uspjelo sporazumjeti jer nisu znali ni hrvatski ni engleski jezik, no dali su svoja imena i datume rođenja.

Pročelnik karlovačke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Dubravko Butala rekao je da je njihov tim po nalogu policije jučer imao intervenciju na Dobri u blizini mjesta Lipe, ali rijeka je bila toliko nabujala i visoka da je za ronioce bilo preopasno da u nju ulaze.

Njihova će zadaća biti da pretraže nekoliko kilometara toka, posebno uz obalu, i to od prvog slapa uzvodno od Lipe i dalje nizvodno do Jarčeg polja. Ronioci se ni danas neće spuštati u vodu jer, kako je objasnio Butala, ta rijeka ima česte promjene vodostaja. Tijekom prijepodneva uglavnom je toliko niska da je dovoljan pregled čamcem, a oko podneva i poslije s brane HE Lešća iz akumulacije se pušta voda koja stvara valove.

Prema neslužbenim izvorima, osim nestalog muškarca, sa slapa su u hladnu rijeku upala još tri migranta, a nakon što su izišli iz rijeke zatražili su pomoć mještana, o čemu je obaviještena policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara