Ćićo Senjanović: Država mora EPH-u ograničiti medijski prostor

NOVINAR Slobodne Dalmacije Đermano Ćićo Senjanović je tijekom gostovanja u emisiji "Nedjeljom u 2" rekao kako država mora EPH-u ograničiti medijski prostor.

Po njegovom mišljenju, EPH je kupovinom medija zatvorila medijski prostor u Hrvatskoj, te je to problem s kojim se mora pozabaviti država. Kakve bi posljedice medijski monopol mogao imati, Senjanović je pokušao ilustrirati na vlastitom primjeru. Većina njegovih prijatelja i poznanika uopće nije imala pojma o tome da je suspendiran u Slobodnoj Dalmaciji.

Prema Senjanovićevom mišljenju, jedini mediji kroz koje se koliko-toliko mogu probiti nezavisne informacije jesu Index.hr i business.hr. Posebno je pohvalio Indexovog kolumnista Tomislava Klauškog koji je u jednoj svojoj kolumni opisao odnos Ivice Todorića i Ninoslava Pavića, odnosno kako su Agrokorove reklame nestale iz EPH nakon nekoliko kritičkih napisa o Todorićevoj tvrtki.

Senjanović je na temu spora oko preseljenja Slobodne Dalmacije u Dugopolje rekao da je pravo vlasništva na Pavićevoj strani, ali da mu srce govori kako list - koga smatra svojim - treba ostati u Splitu.

Splitski novinar je izjavio kako bi bila "divna bajka" da Ninoslav Pavić promijeni mišljenje i ostavi redakciju u Splitu. Međutim, najvjerojatnije je da će se list ipak preseliti u Dugopolje, a da će on nakon toga najvjerojatnije biti prisiljen dati otkaz i najvjerojatnije pokušati pronaći posao u Novom listu.

"Feral Tribune uskoro ide pod stečaj"

O svojem pisanju za Feral Tribune je izjavio da se ponosi s tih devet godina u kojima je taj list "obranio dostojanstvo Hrvatske i Splita", ali da njega više ne čita, jer nije mogao prijeći preko nekih "ljudskih problema" s članovima redakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je rekao kako je dobio informacije o tome da je Feral još uvijek u teškim financijskim problemima, te da bi mu ovo trebao biti "pretposljednji ili posljednji broj" nakon koga ide u stečaj.

Sanader "jedini može bezbolno odvesti Hrvatsku u Europu", a SDP je "razočarenje"

Senjanović je također nastojao voditelju Aleksandru Stankoviću objasniti to da, kao deklarirani ljevičar, partizansko dijete i "utopistički" pobornik jugoslavenskog bratstva i jedinstva, osjeća snažne simpatije prema Ivi Sanaderu. Rekao je da se sa Sanaderom tek površno znao, ali da je s njim 2003. godine imao intervju u kojem vođa HDZ-a "nije rekao ništa što je bilo krivo".

Za hrvatskog premijera tvrdi da je "napravio ono što Račan nije ni u snu", te da "jedini bezbolno može odvesti Hrvatsku u Europu".

To je objasnio time da hrvatska desnica nikako ne može biti tako tolerantna prema ljevičarskoj vlasti koliko hrvatska ljevica može biti prema desničarskoj. Da je ljevičarska vlada ostala poslije 2003. godine, i ona bi imala ogromnih problema s "beračima kestena" a možda bi čak došlo i do "kristalne noći", uvjeren je Senjanović.

Za SDP je, pak, rekao da je razočarenje, a da ga rastužuje to što se stranka "šlepa za Bandićem". Zagrebačkog gradonačelnika je opisao kao "izvanrednog političara", ali i kao političara "kome je karijera sagrađena na sramoti". Kao primjer je naveo nedavni Thompsonov koncert.

R.R.
Foto: BiH Dani

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara