CIOS: Kamera je snimila početak požara, sumnjamo da je podmetnut

CIOS: Kamera je snimila početak požara, sumnjamo da je podmetnut
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

CIOS, tvrtka čija se skladište na Jankomiru danas zapalilo u drugom od dva velika požara u Zagrebu, oglasila se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. 

>> Veliki požar u CIOS-u, mobilizirani svi zagrebački vatrogasci: "Štitimo grad"

"Požar koji je danas malo prije 20 sati zahvatio otvoreno skladište CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, u zagrebačkom naselju Jankomir, Josipa Lončara 15 je u cijelosti pod kontrolom. Pomoćnik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Tomislav Resman, koji je na licu mjesta, izjavio je da je požar u cijelosti pod kontrolom i da je u intervenciji sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca. Uspješnost intervencije uvelike je olakšala činjenica je CE-ZA-R sa svojom dežurnom vatrogasnom službom i vlastitim vatrogasnim vozilom odmah pristupio gašenju požara dok nisu pristigli vatrogasci. Djelatnici CE-ZA-R-a sa vlastitom opremom pridonose što bržoj intervenciji.

Prvom internom analizom snimke nadzorne kamere lokacije vidljiv je dim s vanjske strane ograde skladišta nemetala, pa je vjerojatno da je izvor požara izvan skladišta, što budi sumnju.

Okolnosti nastanka ovog požara vrlo su slične požaru u svibnju prošle godine, kada je požar izbio oko 20 sati u neradni dan, a za koji požar CE-ZA-R još nije zaprimio službene rezultate policijskog očevida o uzrocima i okolnostima nastanka.

Požar se proširio na glomazni otpad koji se obrađuje u reciklažnom centru temeljem ugovora o obradi glomaznog otpada koji je CE-ZA-R d.o.o., temeljem javnog  natječaja kao najpovoljniji ponuditelj, sklopio sa Zagrebačkim holdingom u svibnju 2015., dok je gradonačelnik Milan Bandić bio u pritvoru. Riječ je o otpadu sakupljenom čišćenjem divljeg odlagališta na Savici. Gori otpadni namještaj i drugi glomazni otpad uz ogradu otvorenog skladišta, a sva postrojenja i upravne zgrade su sigurni.

Javnost ćemo i dalje izvještavati o svim relevantnim činjenicama", stoji u priopćenju. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara